Guvernul a alocat peste un miliard de lei pentru subventia pe cap de ovina, caprina si bovina, dar fara sa majoreze nivelul acesteia, in conditiile in care efectivul de animale subventionate a crescut, in total, cu aproximativ un milion de capete fata de anul trecut, scrie Mediafax.
Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara (foto), a precizat, intr-o conferinta de presa sustinuta la Palatul Victoria, ca Guvernul nu a putut majora nivelul subventiei pe cap de animal din cauza lipsei fondurilor bugetare.

Executivul a mentinut astfel nivelul subventiei la 40 lei pe cap de ovina si caprina, alocand in total 336.491.415 lei pentru un efectiv de animale mai mare cu 800.000 de capete fata de anul trecut.
Pentru bovine a fost mentinut nivelul subventiei de 410 lei pe cap de animal, alocandu-se fonduri in valoare de 665.531.680 lei pentru un efectiv mai mare cu 200.000 de capete fata de anul trecut.

Tabara a mai precizat ca Guvernul a stabilit ca termenul de plata al rentei viagere pentru cei 78.535 de fermieri care beneficiaza de acest drept sa fie mutat de la 31 august la 30 noiembrie.
Saptamana trecuta, ministrul Agriculturii a declarat, in conferinta de presa, ca va incerca sa majoreze cu 10-12% subventiile pe cap de animal, de la 40 la 45 de lei pentru ovine si de la 410 la 469 de lei pentru bovine.

"Ne batem in continuare pentru ca subventia pe cap de animal sa creasca cu cel putin 10-12%", a spus atunci Tabara.

El aprecia ca manifestatiile crescatorilor de animale care au avut loc in ultimele zile in fata Ministerului Agriculturii nu sunt justificate.

"Eu astept de la ei nu numai cereri legate de bani, ci si organizarea lor interioara. A sta numai cu mana intinsa catre bugetul de stat nu e in regula", a spus Tabara, care a adaugat ca in controalele realizate la crescatorii de bovine au fost gasite animale lipsa si "inexactitati".

Crescatorii de bovine au protestat in acea perioada la Bucuresti, cerand printre altele majorarea subventiei pe cap de bovina, si au amenintat ca, daca nu le vor fi solutionate cererile, vor organiza un miting de amploare si vor bloca drumurile.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri