Jumatate dintre romani considera ca masurile luate de Guvern pentru a preintampina criza economica au fost mai degraba gresite, in timp ce doar 7% afirma ca masurile guvernamentale au fost mai degrabe bune, arata o analiza realizata de Fundatia Soros Romania in cadrul programului Studii Electorale Romanesti, realizat in noiembrie 2011.

Potrivit studiului, 23% dintre romani spun ca Executivul condus de Emil Boc a luat si masuri bune si masuri gresite, iar 10% indica faptul ca nu a fost luata nicio actiune de catre Guvern.

Peste 90% dintre roamani considera ca tara a fost afectata in mare sau foarte mare masura de criza economica, insa doar 7% dintre acestia au multa sau foarte multa incredere ca actualul cabinet este capabil sa administreze statul pe timp de recesiune.

De altfel, 37% dintre respondenti nu au deloc incredere in Guvern, iar 51% au putina si foarte putina incredere.

Totodata, jumatate dintre romani sunt de parere ca actuala criza va dura mai mult de trei ani, 23% vad un final al crizei in cel mult trei ani si numai 6% se asteapta la un final al crizei in mai putin de un an.

Conform studiului, 65% din respondenti se declara afectati direct de una sau mai multe dintre cele patru probleme specifice crizei economice – pierderea locului de munca, somajul sau concediul fortat pentru o anumite perioada de timp, scaderea veniturilor, pierderea partiala sau totala a investitiilor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Cum au evoluat restantele romanilor la credite in ultima luna