Comisiile de buget, finante au avizat favorabil, fara amendamente, proiectul bugetului de asigurari sociale de stat pe 2012, ministrul Muncii, Sulfina Barbu, precizand ca acesta este de 44,132 miliarde de lei, informeaza Mediafax.
Parlamentarii opozitiei au solicitat indexarea pensiilor pe motiv ca in acest fel va fi respectata legea.

Deputatul PSD Viorel Stefan a cerut adoptarea unui amendament care sa prevada ca valoarea punctului de pensie se va stabili conform Legii 263/2010.

La randul sau, deputatul PNL Eugen Nicolaescu a afirmat ca este un buget al inghetarii pensiilor si salariilor.

Sulfina Barbu a precizat ca nu exista resursele necesare pentru cresteri de salarii si pensii, dar spera ca economia sa se consolideze si sa se poata acorda aceste cresteri.

"Daca ar fi existat sumele necesare la constructia bugetului pentru cresterea salariilor si pensiilor am fi facut, dar nu exista resursele necesare. Noi speram sa se consolideze cresterea economica si, respectand legea, vom veni inainte cu 180 de zile cu propunerea de majorare, daca exista resurse", a spu Barbu.

Toate amendamentele opozitiei au fost respinse.

Bugetul Muncii a fost avizat cu 21 voturi pentru si 18 impotriva.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri