Romania este prima tara din Uniunea Europeana in functie de ponderea investitiilor publice in produsul intern brut (PIB), cu 5,8%, fiind urmata de Polonia, potrivit datelor Eurostat.

Investitii publice 2012

Alocarile bugetare pentru investitii au crescut la 36,1 miliarde in acest an, fata de 33,8 miliarde lei in 2010. Pentru 2012, statul anunta investitii de 38,1 miliarde lei, ceea ce ne ofera "sansele sa ne mentinem pe pozitia fruntasa in clasament".

"Romania invata sa transforme criza economica in oportunitate, prin trecerea de la un model de crestere economica bazat pe consum si indatorare la un model fundamentat pe investitii si creare de locuri de munca pentru o dezvoltare economica sanatoasa", spune Andreea Vass, consiliera primului ministru, intr-un comunicat.

Care sunt cele mai mari proiecte de investitii in perioada 2009-2011:

  • Ministerul Transporturilor si Infrastructurii - 4,36 miliarde lei investiti in constructia de autostrazi si reabilitarea sau modernizarea de drumuri nationale
  • Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului - 882,2 milioane lei pentru constructia de locuinte pentru tineri, destinate inchirierii prin ANL
  • Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri - 112 milioane lei
  • Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale - 22,1 milioane lei
  • Ministerul Mediului si Padurilor - 190 milioane lei


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Coronavirus: Italexit? Furie în Italia faţă de UE după summitul indecis de joi
Setari Cookie-uri