Platitorii de impozite si taxe sociale pot utiliza formularul OPT

Platitorii de impozite, taxe si contributii sociale pot utiliza pentru declararea obligatiilor de plata la bugetul general consolidat, formularul "Ordin de plata pentru Trezoreria Statului", informeaza un comunicat al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

Formularul "Ordin de plata pentru Trezoreria Statului" - OPT se poate utiliza pentru declararea obligatiilor bugetare, in situatia in care, pentru fiecare obligatie bugetara sunt indeplinite cumulativ in conditiile in care, in perioada de raportare rezulta sume de plata, in perioada de raportare suma datorata este egala cu suma de plata, nefiind influentata de sume deductibile pentru care exista obligatia de declarare, iar suma de plata pentru perioada de raportare se achita integral si pana la termenul de plata prevazut de lege.

In cazul in care se efectueaza plati partiale, dar pana la termenul scadent de plata se achita toata suma datorata, este obligatoriu sa se depuna formularul 100 "Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul general consolidat", ordinul de plata in aceasta situatie nefiind considerat si declaratie a obligatiilor bugetare. Platitorii de impozite, taxe si contributii sociale care utilizeaza OPT in conditiile prevazute mai sus, nu mai declara obligatiile respective pe formularul 100.

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri