Vom privatiza unitati din toate sectoarele economice, i-a anuntat ieri, Codrut Seres, ministrul Economiei, pe deputatii Comisiei de Industrie a Camerei Deputatilor, precizand ca, in 2005, se lucreaza in baza unei strategii de privatizare si a unui calendar cu termene precise. Primele mari privatizari din domeniul energetic - Electrica Banat si Electrica Dobrogea, Distrigaz Nord si Distrigaz Sud - se vor incheia pana la finele lunii aprilie, a precizat Seres.

El a prezentat, mai bine de o ora, planurile MEC privind privatizarile din acest an, dar si proiectele de viitor. De ce s-a intarziat cu privatizarea distributiilor de energie si de gaze? "Contractele de privatizare au intrat intr-un proces de negociere. Acestea prevad clauze suspensive ce trebuie indeplinite de catre statul roman (de mediu, legate de Autoritatile de Reglementare)", a afirmat ministrul Economiei.

In acest an, MEC va relua privatizarea Electrica Muntenia Sud. Vor fi privatizate OPCOM, SMART, Teletrans, societati ce apartin Transelectrica. Se urgenteaza privatizarea complexurilor energetice de la Turceni, Rovinari si Craiova si s-au scos la vanzare o serie de microhidrocentrale. Dupa finalizarea litigiilor, ce tin de trecerea conductelor la Conpet, va fi privatizata si Petrotrans. "Vom privatiza toate cele 16 filiale ale Romarm si alte societati din sectorul de aparare", a anuntat Seres. In acest an, va fi demarat procesul si la Plafar, Melana Savinesti, Oltchim. "Este important sa nu mai tinem directori si soferi la institutele de cercetare. Le vom pastra doar pe cele viabile", a declarat ministrul Economiei. Desi a fost chemat la audiere, deputatii nu s-au repezit cu intrebari, declarandu-se multumiti de prezentarea ministrului Seres.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri