Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a afirmat ca unii presedinti de consilii judetene santajeaza constructorii de autostrazi sa reabiliteze drumuri locale sau dispensare in schimbul aprobarilor necesare pentru executia lucrarii in zona respectiva, scrie Mediafax.

"S-au gandit sa santajeze pentru ca din constructia de autostrazi se scot bani, dar noi nu avem bani pentru investitii locale. Intr-un judet, un presedinte de consiliu a cerut sa-i fie reabilitati 42 kilometri de drum judetean ca sa dea o aprobare. Nu vom tolera astfel de santaje ca sa se construiasca autostrazi", a declarat Boagiu, intr-o conferinta de presa.

Intrebata fiind care sunt acei presedinti de consilii judetene, Boagiu a evitat sa-i nominalizeze.
In acest an fost finalizati 58 kilometri de autostrada - tronsoanele Timisoara-Arad (32 km), centura ocolitoare Constanta (aproximativ 8 km) si Medgidia-Constanta (circa 25 km).

Astfel, Romania are in prezent aproximativ 370 km de autostrada, in timp ce in executie se afla alti 434 km (4,09 miliarde euro), in curs de semnare a contractelor 25,6 km (134 milioane euro) si in curs de licitare 111 km (1,1 miliarde euro).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cati kilometri de autostrada am putea avea in 2020?