Alianta pentru Sanatate din Romania (ASPR) sustine ca este necesara o dezbatere publica si parlamentara pentru noul proiect de lege a sanatatii.
„Au circulat foarte multe variante ale noului proiect de lege, care insa nu au fost validate de autoritati si care sunt diferite de la o forma la alta. Consideram ca fiind normal sa obtinem noul proiect de lege a sanatatii si solicitam ca dezbaterea acestuia sa fie una reala cu participarea tuturor beneficiarilor sistemului de sanatate", a declarat, intr-un comunicat de presa, Cristian Hotoboc, presedintele APSR.

Astfel, organizatia solicita ca proiectul de lege sa fie supus dezbaterii publice cel putin 30 de zile, adica termenul legal de dezbatere. APSR aminteste totodata faptul ca presedintele Traian Basescu a precizat ca este necesara intrarea in vigoare a noii legi la inceputul lui 2012.

In plus, Alianta mai sustine ca, avand in vedere importanta si impactul legii asupra populatiei, proiectul nu poate sa treaca prin asumare guvernamentala.

Pana in momentul de fata nu a fost pus in dezbatere publica niciun proiect privind noua lege a sanatatii.

Sistemul sanitar insusi va suferi modificari profunde odata cu introducerea unei noi legi a sanatatii, de anul viitor.

Asa cum arata un proiect de lege realizat de Comisia prezidentiala de sanatate si de Ministerul Sanatatii, cele mai importante modificari prevazute in noua legea a sanatatii sunt infiintarea de case de sanatate private, definirea unui pachet limitat de servicii medicale decontate de stat, implementarea cardului national de sanatate, precum si posibilitatea ca spitalele sa fie organizate si ca fundatii sau societati comerciale.

Alianta pentru Sanatate din Romania este o organizatie nonguvernamentala care reuneste doctori, pacienti, farmacisti, distribuitori de medicamente si reprezentanti ai spitalelor.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri