Proiectul noii Legi a sanatatii a fost pus in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Sanatatii, casele de asigurari de sanatate private si posibilitatea spitalelor de a se organiza ca unitati cu statut de fundatie sau chiar de societate comerciala fiind printre principalele modificari, informeaza Mediafax.

Proiectul noii Legi a sanatatii

Ministerul Sanatatii a anuntat ca incepand de miercuri, 28 decembrie, proiectul de Lege privind organizarea si functionarea sistemului de sanatate din Romania se afla in dezbatere publica pe site-ul Ms.ro, la sectiunea transparenta decizionala.

Proiectul de act normativ propune o serie de modificari legislative semnificative pentru sistemul sanitar, printre care interpunerea intre CNAS si furnizorii de servicii medicale a unei verigi suplimentare reprezentate de casele de asigurari de sanatate private si posibilitatea spitalelor de a se organiza ca unitati cu statut de fundatie sau chiar de societate comerciala, a precizat Ministerul Sanatatii.

De asemenea, proiectul de lege creeaza cadrul legislativ care da posibilitatea autoritatilor locale de a angaja direct un medic, in zonele unde sunt dificultati la acordarea de asistenta medicala. Acesta va fi sprijinit de o echipa multidisciplinara al carei nucleu de baza va fi format din asistenti comunitari si mediatori sanitari.Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Setari Cookie-uri