AVAS anunta scoaterea la privatizare a Antibiotice Iasi, singurul producator de medicamente pe care il mai detine. Ar putea lua pe el 70 de milioane de euro
AVAS va scoate la privatizare in perioada urmatoare Antibiotice Iasi, singurul producator de medicamente care se mai afla in proprietatea statului, potrivit unui comunicat al institutiei.

In primele sale declaratii publice de la preluarea mandatului, actualul sef al AVAS, Razvan Orasanu, a spus ca va scoate la privatizare producatorul iesean de medicamente. De asemenea, la sfirsitul lui 2005, directorul general al Antibiotice, Ioan Nani, declara ca pachetul majoritar al societatii va fi scos la vinzare in luna mai sau iunie anul acesta.

El preciza atunci ca valoarea de piata a Antibiotice este de 130 de milioane de euro, de 37 de ori mai mare decit evaluarea din 1998-1999, cind s-a pus pentru prima data problema privatizarii. Astfel, pachetul de 53% dintre actiunile producatorului iesean, detinut de AVAS, ar putea valora aproximativ 70 de milioane de euro. Potrivit unor informatii vehiculate pe piata si citate de MEDIAFAX, doua companii s-au aratat interesate de participarea la privatizarea Antibiotice: producatorul Ozone Laboratories si firma canadiana Acic Pharmaceuticals.

Ceilalti actionari semnificativi ai Antibiotice sint SIF Oltenia si fondul de investitii Broadhurst.

Ce mai e de dat

Antibiotice este una dintre ultimele societati industriale mari pe care AVAS trebuie sa le privatizeze. In afara de ea, mai sint Tractorul si Rulmentul din Brasov si Electroputere Craiova. Pentru Tractorul, AVAS negociaza cu indienii de la Mahindra&Mahindra, care se pare ca ar dori ceva subventii guvernamentale la pretul tractoarelor livrate in tara.

Electroputere a fost retrasa de curind de la privatizare pentru ca Guvernul a decis sa modifice strategia de vinzare - intentia este de divizare a societatii si de vinzare ulterioara, pe bucati. In cazul Rulmentul, AVAS anunta scoaterea la privatizare in perioada urmatoare, dupa ce un anunt publicitar preliminar include si aceasta societate, alaturi de Antibiotice si de alte trei pentru care institutia va lansa anunturi individuale de privatizare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri