Romania a incheiat anul trecut cu un deficit bugetar de pana la 4,4% din PIB, fiind in tinta stabilita cu institutiile financiare, dupa ce in decembrie statul a achitat o serie de arierate la recomandarea Fondului Monetar International (FMI) si a Comisiei Europene (CE), a declarat, intr-un interviu acordat wall-street.ro, ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu.

„Am incheiat 2011 cu un deficit de pana la 4,4% din PIB. In decembrie am platit o serie de arierate pe care daca nu le achitam erau o povara in 2012. In domeniul sanatatii am platit arierate de peste 1,4 miliarde lei. La agricultura s-au facut plati de peste 1,4 miliarde lei pentru subventiile acordate fermierilor. Am achitat foarte multe arierate din domeniul transporturilor. Am dat 450 milioane lei pentru investitii la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului. Sunt bani in economie care au produs locuri de munca si o crestere economica sustenabila. Problema arieratelor s-a rezolvat in proportie de 99%”, a precizat Ialomitianu.

Romania a inregistrat la finele lunii noiembrie a anului trecut un deficit bugetar de 2,98% din PIB. In 2010, guvernul a raportat un deficit de 6,51% din PIB, sub limita de 6,8% stabilita cu institutiile financiare internationale.

Citeste aici un amplu interviu acordat wall-street.ro cu ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Dupa ani de criza, economia Greciei incepe din nou sa respire