Premierul Emil Boc a cerut ministrilor de Finante si de Interne sa prezinte masuri pentru combaterea evaziunii fiscale, cu accent pe "marea evaziune", precum si intensificarea actiunilor de control realizate cu participarea de echipe mixte formate din reprezentanti ai tuturor institutiilor implicate, informeaza Mediafax.

Solicitarile au fost formulate de premier in sedinta comitetului interministerial pentru combaterea evaziunii fiscale, organizata, vineri, la Palatul Victoria, transmite Guvernul.

La sedinta au participat ministrii de Finante si Interne, reprezentanti ai Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Autoritatii Nationale a Vamilor si ai Inspectoratului General al Politiei Romane.

Comitetul interministerial a fost constituit la inceputul anului 2010, pentru a rezolva saptamanal sesizarile privind evaziunea fiscala si a identifica modalitati de eliminare a fenomenului.

Periodic, premierul organizeaza intalniri cu membrii acestui comitet pentru a le transmite solicitari cu caracter general.

In sedinta de miercuri a Guvernului, premierul a aratat ca unul dintre obiectivele pentru acest an este combaterea evaziunii fiscale in special in domeniul accizelor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Motiunea de cenzura a fost citita intr-o sala aproape goala