Raed Arafat a decis sa demisioneze din functia de subsecretar de stat in cadrul Ministerului Sanatatii.
Urmariti mai jos cele mai importante declaratii si amanunte de la conferinta de presa organizata de Raed Arafat.


14:45


Nu ma intereseaza niciun aspect politic. Ma intereseaza sistemul de urgenta. In primul rand, imi pare rau ca bunul-simt a fost confundat cu teama, cu frica. Nu pot sa intru in polemici telefonice pe aspecte tehnice care necesita discutii amanuntite.
Am primit foarte multe telefoane sa nu-mi dau demisia. Nu sunt de acord cu punctul oficial de vedere al MS in privinta sistemului de urgenta pentru ca eu consider ca va avea un impact negativ, pentru ca orice control asupra acestui sistem va disparea. Multumesc celor care mi-au spus sa nu-mi dau demisia. Aceasta lege va disparea cu tot ce este cu ea. Indiferent ca se spune ca legislatia secundara va ramane, legislatia secundara va disparea pentru ca dispare Legea 95.




14:56


Am primit telefon de la domnul presedinte. Un telefon care a venit in baza unei reclamatii, cel mai probabil, ca doctorul Arafat se opune reformei sanatatii. Acest lucru nu este adevarat, parerile mele le-am limitat la sistemul de urgenta. Colegii care au scris aceasta propunere nu au nicio experienta in sistemul de urgenta.




15:02


Plec acasa linistit si dorm linistit pentru ca stiu ca nu am gresit. S-a muncit mult in minister pentru a ajunge la acest nivel.




15:11


Am servit deja cinci ministri pana acum. Toata lumea are semnatura pe acest sistem. Acest sistem va trebui sa mearga mai departe. Ne temem de aceasta ultima deschidere, ultimul bastion cade, devenim ce principii au aprozarele, supermarketurile.




15:18


Am postul meu la spitalul din Mures, ma voi intoarce la el. E posibil sa cer un concediu fara plata de 2-3 luni. Imi pare foarte rau ca plec. Plec trist ca nu am reusit sa termin ceea ce am inceput. Plec cu fruntea sus.




15:23


De ce sa modificam ceva ce merge? Sistemul de urgenta este in evolutie si fragil, inca dependent de oameni. Un sistem, ca sa se maturizeze, ii trebuie ani de zile. Acum punem stop.




15:23


Vreau sa multumesc tuturor celor care m-au sprijinit (...). Vreau sa spun ca n-am plecat, plec ca sa spun punctul de vedere in mod deschis. Voi continua sa colaborez. Raman in colaborare cu toti, nu ma retrag, raman afara.




15:27


In privinta legii, s-a cerut ca eu sa nu mai particip la sedintele ministerului. La aceste sedinte s-a cerut clar ca sistemul sa nu fie afectat, dar nu are cum. (...) Nu sunt nici stangist, nici comunist. Eu tin cu bolnavul, cu sistemul care deserveste pacientul in linia de urgenta.




15:35


Care vor fi efectele? In primul rand, vulnerabilitate la calamitati si dezastre. Calitatea s-ar putea sa scada, lumea greseste atunci cand spune ca privatii vor aduce o calitate mai buna. Daca acum exista un singur sistem clar - (pacientul) suna la 112, 112 trimite sigur o masina, in viitor 112 il va trimite pe pacient la dispeceratul medical. Apoi, privatii ar putea spune ca sunt discriminati. Pentru pacienti, sistemul va fi mai slab. Un alt efect, care imi vine acum in minte, este cel al personalului paramedical. Noi l-am creat dupa un model din Franta, l-am limitat la ISU, la pompieri. Noua propunere deschide totul. Vor fi echipe de bodyguarzi care vor spune ca sunt echipe SMURD.




15:38


Astazi dimineata am trimis demisia la primul ministru. Trebuie sa asculti si parerea unui expert tehnic si a unei comisii de experti tehnici. Aici, s-a indus ca Arafat e impotriva reformei. Imi pare foarte rau ca plec.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri