Comisarii Garzii Financiare Suceava au finalizat constatarea unui prejudiciu total de 1.624.499 lei la bugetul de stat de catre reprezentantii unei societati sucevene, care fabrica anvelope.
Dupa verificarea inregistrarilor contabile s-au descoperit achizitii fictive de la o firma „fantoma” din Iasi a 310 tone materii prime in valoare totala de 5.523.296 lei.

Comisarii de la Garda Financiara au constatat, printre altele,ca firma suceveava a a emis 33 facturi fictive cu taxare inversa catre societatea ieseana pentru 2.850.000 kg deseuri metalice si 183.715 kg granule cauciuc in valoare totala de 3.538.020 lei si ca a livrat fictiv deseuri metalice si de cauciuc in valoare totala de 3.538.020 lei catre aceeasi firma din Iasi, in perioada noiembrie 2011 – ianuarie 2012, potrivit comisarului sef al Garzii Financiare Suceava, Ionut Vartic.

Deoarece s-a constatat ca intreg lantul de furnizori (Arad, Arges, Bucuresti, Braila, Buzau, Neamt si Timis) de materie prima ai operatorului din judetul Suceava reprezinta de fapt o operatiune fictiva, comisarii au pus sechestru pe activele firmei.

Suma ce trebuie recuperata este in valoare de 1.624.499 lei, iar administratorii companii vor fi acuzati de fals si uz de fals.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri