Autoritatile cauta un nou investitor pentru Casa Radio. Ministrul delegat Laszlo Borbely a trimis firmei Cenk Vefa Kucuk o scrisoare prin care i-a solicitat raspunsuri la patru intrebari legate de proiect.

Autoritatile romane cauta un investitor pentru Casa Radio, dar inca se mai afla in discutii cu firma turca ce a preluat dezvoltarea proiectului „Dimbovita Center“. „Vom face un anunt public privind organizarea unei licitatii pentru atragerea unui finantator puternic, intrucit actualul contractant nu a dovedit ca are resurse financiare. Deocamdata turcii vor ramine in contract, dar asteptam un raspuns la scrisoarea pe care le-am trimis-o. Documentul are patru intrebari legate de preluarea actiunilor de la alte doua firme, de faptul ca au platit doar o treime din capitalul social, de renegocierea contractului si de finantare“, ne-a declarat Borbely. El spune ca in doua luni trebuie clarificata situatia, altfel va rezilia contractul.

Primul pas - reevaluarea terenului

Responsabilii romani doresc rezilierea contractului pentru ca il considera dezavantajos pentru stat. „Noi avem doar 10% din valoarea proiectului. Ministerul a contribuit cu terenul si cladirea, dar vrem sa reevaluam aceste bunuri, pentru ca sint sigur ca valoarea acestora este mai mare. Reevaluarea va demara chiar in perioada imediat urmatoare“, a aratat ministrul.

El spune ca nu se teme de un eventual proces intentat de firma turca „intrucit Casa Radio a ramas in parasire de 15 ani si trebuie facut ceva“. In plus, turcii nu au intreprins nimic pina acum. „Au investit doar in studii de fezabilitate, dar nu s-au apucat de lucru. Avind in vedere ca au autorizatie de constructie, ar trebui sa porneasca lucrarile, dar cu respectarea legii“, a precizat Borbely.