Autoritatile cauta un nou investitor pentru Casa Radio. Ministrul delegat Laszlo Borbely a trimis firmei Cenk Vefa Kucuk o scrisoare prin care i-a solicitat raspunsuri la patru intrebari legate de proiect.

Autoritatile romane cauta un investitor pentru Casa Radio, dar inca se mai afla in discutii cu firma turca ce a preluat dezvoltarea proiectului Dimbovita Center. Vom face un anunt public privind organizarea unei licitatii pentru atragerea unui finantator puternic, intrucit actualul contractant nu a dovedit ca are resurse financiare. Deocamdata turcii vor ramine in contract, dar asteptam un raspuns la scrisoarea pe care le-am trimis-o. Documentul are patru intrebari legate de preluarea actiunilor de la alte doua firme, de faptul ca au platit doar o treime din capitalul social, de renegocierea contractului si de finantare, ne-a declarat Borbely. El spune ca in doua luni trebuie clarificata situatia, altfel va rezilia contractul.

Primul pas - reevaluarea terenului

Responsabilii romani doresc rezilierea contractului pentru ca il considera dezavantajos pentru stat. Noi avem doar 10% din valoarea proiectului. Ministerul a contribuit cu terenul si cladirea, dar vrem sa reevaluam aceste bunuri, pentru ca sint sigur ca valoarea acestora este mai mare. Reevaluarea va demara chiar in perioada imediat urmatoare, a aratat ministrul.

El spune ca nu se teme de un eventual proces intentat de firma turca intrucit Casa Radio a ramas in parasire de 15 ani si trebuie facut ceva. In plus, turcii nu au intreprins nimic pina acum. Au investit doar in studii de fezabilitate, dar nu s-au apucat de lucru. Avind in vedere ca au autorizatie de constructie, ar trebui sa porneasca lucrarile, dar cu respectarea legii, a precizat Borbely.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri