Prima declaratie publica a presedintelui Traian Basescu dupa mitingurile din ultimele zile, in contextul unei intalniri cu diplomatii, a acaparat atentia presei. Desi a trecut in revista contextul actual al tarii, progresele facute in ultima perioada si asteptarile viitoare, presedintele nu a facut nicio declaratie pe tema mitingurilor din tara.
Principalele declaratii facute de Basescu

Spatiul Schengen: „Suntem surprinsi ca, dupa ce am ridicat problema de doua ori in Consiliul european, in octombrie si in decembrie, decizia de aderare intarzie, desi situatia de drept si de fapt este clara. Toate conditiile sunt indeplinite pentru o decizie favorabila", transmite 9AM.ro.

Lucratorii romani in UE: "Consider ca fiind pe deplin nejustificata mentinerea restrictiilor pe piata muncii pentru lucratorii romani in noua state membre ale Uniunii Europene. Romania va continua sa promoveze obiectivul de liberalizare totala a accesului lucratorilor romani pe piata muncii”.

Prioritatile de reformare: "Va fi definitivata noua lege a sanatatii. Avem in vedere o eventuala reorganizare administrativa, daca vor fi indeplinite conditiile politice. Exista toate premisele ca prin pastrarea ritmului reformelor, pomovarea de politici bugetare prudente (...) si imbunatatirea absorbtiei fondurilor europene, economia romaneasca sa inregistreze si in 2012 si in anii urmatori valori pozitive ale cresterii economice. Vom investi in proiecte cu impact direct asupra cresterii economice: modernizarea infrastructurii de transport, turism, mediu, agricultura, IT si IMM-uri".

Pozitia Romaniei in UE:
„In Europa a devenit tot mai clar ca viitorul sta in consolidarea integrarii statelor in UE. Singurele optiuni viabile raman actiunea concertata si dialogul continuu intre state. Romania este adepta unei uniuni tot mai integrate care sa tinda spre Statele Unite ale Europei”.

Reorganizare administrativa:
“Avem in vedere reorganizarea administrativa a tarii, daca situatia politica ne va permite”.

Provocari: “Reluarea cresterii sustinute a economiei, consolidarea climatului de disciplina fiscal – bugetara sunt principalele provocari carora trebuie sa le facem fata”.

Astazi este a saptea zi de proteste in cele mai importante orase ale tarii. Mitingurile au inceput saptamana trecuta, dupa demisia lui Raed Arafat din Ministerul Sanatatii. Desi acesta a revenit pe pozitia de subsecretar de stat, oamenii au continuat sa iasa in strada.

In aceasta dupa amiaza este asteptat un miting organizat de USL, unde sunt asteptati circa 10.000 de oameni. Manifestantii vor pleca in mars la ora 15.30, de la Piata Arcul de Triumf pe strada Soseaua Kiseleff, pana la strada Monetariei, din apropierea Muzeului Taranului Roman.

Primaria Capitalei nu a permis aliantei USL ca marsul sa treaca pe la Cotroceni sau Piata Universitatii, de aceea se limiteaza doar la traseul Arcul de Triumf - Piata Victoriei (in piata la ora 18:00 va avea loc mitingul de protest).

In aceasta perioada plina de proteste, presedintele Traian Basescu a mai avut un singur mesaj public, printr-un comunicat remis o ocazia Zilei Culturii Nationale. Vezi declaratiile lui Basescu pe tema culturii pe 9AM.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri