Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) a hotarat in data de 17 ianuarie, pentru a doua oara, sa anuleze licitatia Hidroelectrica pentru achizitionarea unui sistem informatic de 47,4 milioane de lei (11 milioane de euro), dupa ce institutia a admis cererile depuse de sase firme, informeaza Mediafax.

Cererile au fost depuse de Bip Telecom Bucuresti, RTD Computers Iasi, River Software Inc. Constanta, DIA Grup Com Bucuresti, Retail Management Systems Bucuresti si E-Factor Solutions Bucuresti.

Intr-o prima faza, CNSC a hotarat in decembrie 2011 suspendarea licitatiei organizata de Hidroelectrica.

Firmele au solicitat CNSC sa oblige Hidroelectrica sa modifice documentatia privind contractul de atribuire si sa suspende procedurile de atribuire pana la solutionarea pe fond a contestatiei, potrivit datelor publicate pe site-ul CNSC.

"Admite contestatiile formulate de Bip Telecom, RTD Computers, River Software, DIA Grup Com, Retail Management Systems si E-Factor Solutions. Dispune anularea procedurii de atribuire. Obligatorie. Impotriva prezentei decizii se poate formula plangere in termen de zece zile de la comunicare", se precizeaza in decizia institutiei din 17 ianuarie 2012.

In decembrie 2011, Hidroelectrica a anuntat ca va organiza, in ianuarie 2012, o licitatie pentru achizitionarea unui sistem informatic de gestiune a resurselor companiei (ERP), cu instrumente de analiza manageriala, valoarea contractului fiind estimata la 47,4 milioane de lei (TVA inclusa).

Contractul urma sa fie incheiat pe perioada de 24 de luni de la data atribuirii.
Hidroelectrica este la a doua incercare de atribuire a contractului, dupa ce, in iulie 2011, CNSC a anulat o licitatie prin care producatorul de energie vroia sa achizitioneze un sistem IT de gestiune a resurselor, contract estimat la 47,3 milioane de lei.

Controlata de stat prin Ministerul Economiei, Hidroelectrica este cel mai mare producator de energie din Romania. In 2010, afacerile companiei au crescut cu 35,2%, la 3,27 miliarde de lei, iar profitul brut a urcat de la 65,5 milioane de lei la 390,3 milioane de lei.

Foto: hidroelectrica.roTe-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Badea: Hidroelectrica risca sa intre din nou in insolventa