Disciplina ferma financiar-economica reprezinta o conditie pentru pregatirea aderarii la Uniunea Europeana, a declarat fostul presedinte al Autoritatii Nationale de Control, Ionel Blanculescu. "Observam sistemul occidental si in special cel american, in care efectiv disciplina financiar-economica este cea care conduce spre performanta activitatile economice, financiare, companiile din tarile respective, aceasta daca avem in vedere numai PIB-ul care in Statele Unite a ajuns la 14.000 miliarde de dolari", a spus Blanculescu.

Fostul ministru a aratat ca peste 90% din dosarele aflate in aceasta perioada in curs de ancheta au fost instrumentate si de fosta ANC, din care doua au fost transmise catre Parchetul General sau catre Parchetul National Anticoruptie, actualul Departament National Anticoruptie.

El a spus ca regreta neaprobarea unui proiect de lege prin care evaziunea fiscala sa fie asociata cu crima, ducand la descurajarea ei. "Observ din toate rapoartele financiar-fiscale de pana acum ca evaziunea fiscala infloreste si cred ca se remarca o lupta a autoritatilor statului cu acest flagel. Am stabilit o prioritate pe care abia in ultima perioada ministrul Finantelor a introdus-o si anume petrol-alcool-tigari-operatiuni de comert exterior", a afirmat fostul presedinte al Controlului.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
E.ON a sprijinit 16 spitale implicate în lupta împotriva Covid 19
Setari Cookie-uri