Disciplina ferma financiar-economica reprezinta o conditie pentru pregatirea aderarii la Uniunea Europeana, a declarat fostul presedinte al Autoritatii Nationale de Control, Ionel Blanculescu. "Observam sistemul occidental si in special cel american, in care efectiv disciplina financiar-economica este cea care conduce spre performanta activitatile economice, financiare, companiile din tarile respective, aceasta daca avem in vedere numai PIB-ul care in Statele Unite a ajuns la 14.000 miliarde de dolari", a spus Blanculescu.

Fostul ministru a aratat ca peste 90% din dosarele aflate in aceasta perioada in curs de ancheta au fost instrumentate si de fosta ANC, din care doua au fost transmise catre Parchetul General sau catre Parchetul National Anticoruptie, actualul Departament National Anticoruptie.

El a spus ca regreta neaprobarea unui proiect de lege prin care evaziunea fiscala sa fie asociata cu crima, ducand la descurajarea ei. "Observ din toate rapoartele financiar-fiscale de pana acum ca evaziunea fiscala infloreste si cred ca se remarca o lupta a autoritatilor statului cu acest flagel. Am stabilit o prioritate pe care abia in ultima perioada ministrul Finantelor a introdus-o si anume petrol-alcool-tigari-operatiuni de comert exterior", a afirmat fostul presedinte al Controlului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri