Cea mai potrivita formula ar fi cea a unui premier politician cu un cabinet format tot din politicieni care sa aiba sustinere si sa implementeze politici economice nuantate, a spus, pentru wall-street.ro, analistul economic Lucian Isar, dupa demisia lui Emil Boc.
"Problema economiei romanesti nu este persoana, ci lipsa de viziune economica de crestere, lenea intelectuala si captura statului la nivel ideatic, in ultimii ani, de catre aceeasi corifei", a spus Isar.

El a explicat ca evolutia economie romanesti pana la alegeri va fi una de stagnare, cu amplificarea inechitatii sociale, in lipsa unor masuri care sa difere de reteta Fondului Monetar International (FMI).

Astfel, cea mai potrivita formula ramane cea a unui cabinet de politicieni, care sa isi "asume nuante in abordarea politicilor economice".

"Putini din tehnicienii perindati pe listele scurte au curajul de a comenta in front si de a impune un o abordare nuantata. Tehnicienii, mai ales pentru un mandat asa scurt, accepta reteta deja validata", a mai spus analistul economic.

Isar a remarcat ca drama Romaniei in ultima perioada este ca "avem lideri ambitiosi cu consilieri slab pregatiti".

1. Preferati un premier tehnocrat sau politician?

2. Credeti ca Romania va intra intr-o noua criza politica?

3. Ar trebui ca viitorul premier sa fie economist?



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri