Cabinetul lui Mihai Razvan Ungureanu este mai tanar, dar si considerabil mai “sarac” in lichiditati decat echipa lui Emil Boc. Cei 10 noi ministri, incluzandu-l pe premierul desemnat, au acumulat cash in 2010 de aproape 4 milioane de lei, de aproape doua ori mai putin decat cei care au plecat odata cu Boc.

Viitorul ministru al Finantelor nu putea fi decat cel mai “lichid” dintre toti ministrii – Bogdan Dragoi, care in 2010 a avut peste 2,3 milioane de lei cash. La doar 32 de ani, Dragoi are deja 3 terenuri intravilane in Capitala, un autoturism Jaguar, dar si ceasuri de 15.000 de euro. Gheorghe Ialomitianu, ministrul pe care Dragoi il inlocuieste, este mult mai modest, cu doar 117.000 cash in 2010.

La mare distanta de Dragoi, urmatorii ministri noi au avut in 2010 lichiditati care nu trec de jumatate de milion de lei. Razvan Mustea, care il va inlocui pe Valerian Vreme la Ministerul Comunicatiilor, a stat mai bine decat predecesorul sau la capitolul cash in 2010. Mustea se poate lauda cu ceva avere agonisita pana la cei 34 de ani ai sai. El detine doua terenuri cu doua case de locuit, o colectie de ceasuri si bijuterii in valoare de 60.000 de euro, plus ceva bani la banca. In 2010, economiile sale si veniturile totalizau 373.000 lei, pe cand cele ale lui Vreme se situau in jurul valorii de 283.000 lei.

Si Claudia Boghicevici a avut in 2010 mai multi bani decat predecesoarea sa, Sulfina Barbu. Cu 260.000 lei cash, Boghicevici a intrecut-o pe Barbu, care acumulase 232.000 lei.

La Educatie insa, situatia se schimba: Catalin Baba nu are cum sa il intreaca pe Daniel Funeriu. Mai exact, noul ministru a avut in 2010 lichiditati de aproape de 10 ori mai mici decat Funeriu. Cu conturi in euro, dolari si chiar yeni, Funeriu stransese peste 2,1 milioane de lei, pe cand Baba, “doar” 264.000 lei.

Urmatorul pe lista, din garda cea noua, este Alexandru Nazare, de la Transporturi. Apropiat al fostului ministru, Anca Boagiu, acesta a reusit sa o intreaca la capitolul lichiditati, avand in total peste 230.000 lei in 2010. Boagiu acumulase in aceeasi perioada circa 193.000 lei.

La mijlocul ierarhiei se situeaza premierul desemnat, Mihai Razvan Ungureanu, care a avut in 2010 peste 183.000 lei cash, de doua ori mai putin decat Emil Boc. Cu toate acestea, Ungureanu (44 ani) “compenseaza” rapid prin bunurile detinute. Fostul sef al Serviciului de Informatii Externe are impreuna cu sotia doua terenuri in afara Bucurestiului, unul in Capitala, pe care se afla o casa de locuit, dar si un apartament in Iasi. Boc detine doar un apartament si o masina, dar are 400.000 lei la banca.

Lichiditatile noilor ministri in 2010



Cristian Petrescu, cel care va prelua carma Ministerului Turismului, a avut o suma cash infima in 2010. Infima in comparatie cu cea a Elenei Udrea, de aproape 4 milioane de lei. Ea conduce clasamentul "vechii garzi", fiind urmata de Catalin Predoiu (Ministerul Justitiei), cu cash in 2010 de 2,1 milioane de lei.

In afara de Petrescu, “saraci” in cash sunt si viitorii ministri Stelian Fuia (Ministerul Agriculturii), Gabriel Berca si (Ministerul de Interne) si Lucian Bode (Ministerul Ecomiei), cu lichiditati in jurul a 100.000 lei si sub aceasta suma.

De remarcat este ca ministrii ramasi in joc – Leonard Orban (Ministerul Afacerilor Europene), Gabriel Oprea (Ministerul Apararii Nationale), Laszlo Borbely (Ministerul Mediului), Marko Bela (vicepremier) si Catalin Predoiu (Ministerul Justitiei) au avut in 2010 lichiditati cumulate la aproape 7 milioane de lei, pe cand ceilalti patru - Kelemen Hunor (Ministerul Culturii), Ritli Ladislau (Ministerul Sanatatii) si Cristian Diaconescu (Ministerul Afacerilor Externe) se afla in coada clasamentului, cu valori ale cash-ului modeste, de cateva zeci de mii de lei.

Nota: in cazul declaratiilor in care apareau si economii/vanzari/venituri din 2011, au fost luate in considerare doar sumele aferente anului 2010.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri