Ministerul Finantelor Publice (MFP) a vandut obligatiuni cu maturitate la doi ani in valoare de 2,537 miliarde lei, de 3,3 ori mai mult fata de valoarea programata, acceptand 93% din subscrieri, la un randament mediu in scadere cu 0,5 puncte procentuale, la 6,36%.
Bancile au subscris in total obligatiuni de 2,737 miliarde lei, iar valoarea programata a licitatiei era de 750 milioane lei. Prin operatiunea de luni, Trezoreria a redeschis o emisiune lansata in octombrie 2011, cu scadenta in octombrie 2013, precizeaza Mediafax.

Cea mai recenta licitatie pentru astfel de titluri a fost organizata la inceputul lunii ianuarie, cand Ministerul Finantelor a atras 1,481 miliarde lei, la un randament de 6,87%.

MFP a programat pentru luna februarie sapte licitatii prin care intentiona sa atraga 5 miliarde lei prin vanzarea de obligatiuni si titluri de stat, printre care si obligatiuni pe 15 ani in valoare de 300 milioane lei.

Trezoreria a strans deja in februarie 7,63 miliarde lei, in primele cinci operatiuni.

Urmatoarea licitatie este programata pentru joi, cand Ministerul Finantelor vrea sa vanda obligatiuni la 15 ani, de 300 milioane lei.

MFP a imprumutat in acest an peste 17,58 miliarde de lei, depasind programul anuntat pentru primul trimestru, iar pana in decembrie unii analisti estimeaza ca va mai atrage circa 50 de miliarde de lei. De asemenea, Finantele au imprumutat in ianuarie1,5 miliarde de dolari, in prima emisiune pe piata din SUA din ultimii 16 ani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri