Plafonul de venituri de doua miliarde euro care trebuie obtinute din combaterea evaziunii fiscale reprezinta propria evaluare a premierului Ungureanu si a fost stabilit tinand cont de situatia evaziunii din tara, a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, conform Mediafax.
"Este o evaluare pe care a facut-o premierul, pe baza informatiilor existente si tinand cont de situatia evaziunii din tara. Este propria lui evaluare, care tine cont de o situatie existenta in aceasta tara", a spus Suciu.

In urma cu doua saptamani, seful Guvernului a cerut ministrilor si sefilor de autoritati implicati in combaterea evaziunii fiscale ca, in termen de doua luni, sa verse la buget venituri reprezentand cel putin 1,5% din Produsul Intern Brut, echivalentul a doua miliarde de euro, in special din actiuni impotriva contrabandei cu alcool si produse vegetale.

Intrebat ulterior de jurnalisti daca doreste schimbarea sefului Fiscului prin impunerea unui astfel de obiectiv, premierul a raspuns ca nu este vorba de o astfel de "capcana".

"Nu este nicio capcana, este o dorinta si un plan al Guvernului. Ridicand stacheta, vedem cine este bun si cine nu", a spus Ungureanu.

Produsul Intern Brut este prognozat pentru acest an la 579,6 miliarde lei, ceea ce presupune ca, intr-un interval de doua luni, din combaterea evaziunii fiscale sa fie varsate la buget 8,6 miliarde lei (aproximativ 2 miliarde euro).

Veniturile bugetare sunt estimate pentru acest an la 195,3 miliarde lei (33,7% din PIB), in crestere cu 0,4 puncte procentuale fata de anul trecut, in principal din contributii sociale, TVA si accize.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri