Guvernul analizeaza o posibila reducere a contributiilor de asigurari sociale intr-o marja cuprinsa intre 3-5%, "sigur pentru angajati, poate si pentru angajatori", daca situatia economica interna si externa va favoriza aplicarea unei astfel de masuri, a declarat premierul Mihai Ungureanu, potrivit Mediafax.
"Am in vedere scaderea CAS, sigur pentru angajati, poate si pentru angajatori, intr-o marja de 3 pana la 5%, in functie de capacitatea noastra de a ne permite asa ceva, care tine de felul in care exista bani la buget, si externa, in functie de conditiile de mediu economic si financiar", a spus Ungureanu, la postul public de televiziune.

In luna februarie, premierul Mihai Razvan Ungureanu si liderii coalitiei au convenit ca in programul de guvernare sa fie prevazuta cresterea veniturilor populatiei, in functie de resursele economiei, surse politice precizand atunci ca masura va fi luata prin majorare directa sau prin reducerea CAS si indexari de pensii.

Anterior, fostul premier Emil Boc delara ca reducerea contributiilor sociale pentru angajatori va fi principala masura adoptata de Guvern atunci cand datele economice vor permite o astfel de relaxare fiscala, in prezent neputand fi insa avansat un termen pentru aplicarea acestei diminuari.

Tot atunci, presedintele PSD, Victor Ponta, declara ca daca se va ajunge la alegeri anticipate, USL va propune ca prime masuri guvernamentale reducerea cu 5% a TVA la angajator, blocarea PNDI si introducerea unei TVA diferentiate la produsele agricole.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri