Guvernul a avizat disponibilizarea a peste 250 de angajati ai Companiei Nationale a Huilei (CNH) Petrosani, prin stabilirea unei limite maxime a numarului prognozat de personal la 7.450 persoane la sfarsitul acestui an, comparativ cu 7.703 salariati la finele anului trecut, potrivit Mediafax.
Pentru platile compensatorii care vor fi acordate persoanelor disponibilizate a fost prevazut un fond total de 7,5 milioane lei, releva bugetul de venituri si cheltuieli al CNH pe 2012, aprobat in ultima sedinta de guvern.

Contractul de mandat al directorului este indicat in crestere, de la 76.000 lei la 80.000 lei, pe fondul scaderii pierderilor companiei de la un minus de 525 milioane lei preliminat pentru anul trecut la un minus de 340 milioane lei in acest an, acelasi trend crescator fiind indicat si in cazul castigului mediu lunar pe salariat, care va creste de la 3.086 lei anul trecut la 3.116 lei in acest an. Cu tot cu bonusuri in lei sau natura, castigul mediu pe salariat va ajunge la 3.365 lei.

Aproximativ 450 de mineri din schimbul al doilea de la unitatile miniere Paroseni, Vulcan si Lupeni si de la Mina Lonea au protestat, luni, la sediul CNH din Petrosani, reclamand ca nu le sunt respectate drepturile.

Minerii reclama in principal nerespectarea unui memorandum aprobat de fostul ministru al Economiei Ion Ariton, in baza caruia sporul de periculozitate al ortacilor ar fi trebuit aliniat la legile actuale, iar grila de salarizare ar fi trebuit actualizata, ceea ce ar fi presupus o crestere a salariilor cu circa 10 la suta.

In 17 ianuarie, Ministerul Economiei a incheiat un protocol cu sindicatele minerilor din CNH privind acordarea ultimei transe din salariile compensatorii ale celor 900 de angajati disponibilizati in 2011 din companie, precum si cresterea pretului de vanzare a huilei catre producatorii de electricitate. Protocolul face referire si la actualizarea grilei de salarizare prin indexarea sporului de pericol, dar si la angajarea fortei de munca tinere la CNH.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri