Guvernul urmareste majorarea veniturilor populatiei, dar in limitele care permit finantarea acestei masuri in anii viitori si mentinand tinta de deficit pentru acest an, de 1,9% din PIB, astfel ca orice surplus va depinde de cresterea economica.
Guvernul urmareste majorarea veniturilor populatiei, dar in limitele care permit finantarea acestei masuri in anii viitori si mentinand tinta de deficit pentru acest an, de 1,9% din PIB, astfel ca orice surplus va depinde de cresterea economica, a declarat Ministrul Finantelor, Bogdan Dragoi, potrivit Mediafax.

El a aratat ca majorarea veniturilor populatiei nu trebuie sa puna probleme in urmatorii ani, precizand ca este necesar ca aceasta sa fie insotita de o crestere economica stabila, sanatoasa.

"Nu vrem sa repetam ceea ce s-a intamplat in 2008, cand salariile si prestatiile sociale au crescut cu 50%", a afirmat Dragoi.

Ministrul Finantelor a adaugat ca va fi operata o prioritizare a investitiilor si a cheltuielilor, mentionand ca au fost deja discutii cu reprezentantii Ministerului Dezvoltarii si Ministerului Transporturilor.

El a spus ca discutiile pe tema prioritizarii cheltuielilor vor fi extinse la nivelul tuturor ministerelor.

Atentie! Vine recesiunea!

Economia s-ar putea contracta in primul trimestru comparativ cu ultimul trimestru din 2011, ceea ce va echivala cu intrarea in recesiune tehnica, din cauza conditiilor meteo, dar fata de primul trimestru de anul trecut PIB va avansa cu 1,5-2%, a mai spus ministrul Finantelor Publice, Bogdan Dragoi.

"In trimestrul intai avem din pacate aceasta nesansa a vremii, iar economia se pare ca se va contracta fata de ultimul trimestru din 2011, dar nu pentru ca s-a redus economia sau cererea, ci pentru ca nu s-a putut livra efectiv. Tehnic, este posibil sa intram in recesiune in primul trimestru, dar anualizat vom avea crestere (...) Fata de primul trimestru din 2011 estimam o crestere cu 1,5 - 2%", a spus Dragoi.

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, in Parlament, ca puterea are datoria de a gasi solutii ca in jurul datei de 1 iunie sa fie "reintregite" salariile bugetarilor.

Cu doua zile inainte, premierul Ungureanu a declarat ca Guvernul analizeaza o posibila reducere a contributiilor de asigurari sociale intr-o marja cuprinsa intre 3-5%, "sigur pentru angajati, poate si pentru angajatori", daca situatia economica interna si externa va favoriza aplicarea unei astfel de masuri.

Dupa reducerea salariilor cu 25% in iulie 2010, bugetarii au primit anul trecut o majorare salariala cu 15%, iar pentru refacerea completa a veniturilor initiale ar urma sa mai beneficieze de o crestere cu circa 16%.

Majorarea salariilor bugetarilor cu 16% din luna iunie ar avea un impact bugetar pentru acest an de 2 miliarde de lei, in timp ce reducerea CAS cu 5 puncte procentuale ar insemna un efort bugetar in ultimele 7 luni de 2,3 miliarde lei, a declarat ministrul Finantelor Publice, Bogdan Dragoi.

Economia s-ar putea contracta in primul trimestru comparativ cu ultimul trimestru din 2011, ceea ce va echivala cu intrarea in recesiune tehnica, din cauza conditiilor meteo, dar fata de primul trimestru de anul trecut PIB va avansa cu 1,5-2%, potrivit ministrului Finantelor.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri