"Nu-mi place politica OMV Petrom, este incorecta. Nu poti cere unei firme sa fie 100% morala, dar nu poti sa-mi arunci in fata in fiecare zi pretul barilului de 126 de dolari, cand tu il extragi cu 16 dolari din Romania", a declarat presedintele Train Basescu la emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata de Pro TV.

Basescu a spus ca nu admira compania OMV-Petrom pentru profitul record pe care l-a inregistrat in Romania pe timp de criza si nici nu este de acord cu preturile care cresc "de pe o zi pe alta". Presedintele a afirmat ca nu este de acord cu aceasta politica, pe care o gaseste incorecta.

"(...) Nu poti sa-mi arunci in fata in fiecare zi pretul barilului de 126 de dolari, cand tu il extragi cu 16 dolari din Romania. Am avut discutii cu ei (n.r: reprezentantii OMV), inclusiv cu presedintele austriac. Au zis «sa incercam, sa mai discutam», dar in realitate nu tin cont de aceste discutii", a mai spus Traian Basescu la emisiunea "Dupa 20 de ani".

Presedintele a mai spus ca a rupt "orice legatura cu Petrom", renuntand la evenimentele la care urma sa participe, tocmai pentru ca nu este de acord cu politica acestei companii.

Grupul Petrom a inregistrat anul trecut un profit record in crestere cu 72%, la 3,759 miliarde lei (887 milioane euro), cel mai mare castig inregistrat vreodata de o companie din Romania, si vanzari record de 22,61 miliarde lei (5,3 miliarde euro).

In acelasi timp cu publicarea rezultatelor, Petrom a anuntat scumpirea carburantilor, un litru de benzina costand cu 12 bani mai mult, iar cel de motorina cu 9 bani.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Cele mai bune companii platitoare de cash pe bursa in 2019