Culoar de transport intre Romania si Polonia

Ambasadorul Poloniei la Bucuresti, Jacek Paliszewski, a propus construirea unui culoar de transport intre Romania si Polonia, prin Ucraina. Realizarea acestuia ar putea determina o crestere a schimburilor economice intre cele doua tari, dar si a investitiilor poloneze in Romania.

Diplomatul polonez a apreciat, potrivit Mediafax, ca o crestere importanta a schimburilor comerciale s-ar putea realiza prin crearea unei cai de transport feroviare si rutiere Romania-Polonia, prin Ucraina. In prezent, distanta este strabatuta intr-o saptamana pe calea ferata si in trei zile pe calea rutiera. El a spus ca astfel distanta dintre Polonia si Romania s-ar reduce la aproximativ 300 de kilometri.
La randul sau, prefectul de Suceava, Orest Onofrei, a declarat ca in aceste conditii este necesara realizarea unei autostrazi pe traseul Vama Siret-Vatra Dornei-Autostrada Transilvania. Proiectul a si fost prezentat si premierului Calin Popescu Tariceanu.

In 2005, schimburile comerciale dintre cele doua tari s-au ridicat la 1,5 miliarde de dolari, iar in 2006 se asteapta ca acestea sa ajunga la doua miliarde de dolari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri