Presedintele PSD, Victor Ponta, a solicitat Guvenrului sa opreasca, pana in luna noiembrie, toate contractele preferentiale pe energie, in special cele de la Hidroelectrica, despre care a spus ca reprezinta "perla coroanei", informeaza Mediafax.
"Vom solicita oficial, inainte ca Guvernul sa treaca la orice alta decizie, un set de masuri intarziate pana acum din motive politice: Guvernul are datoria, pana in noiembrie, sa opreasca contractele preferentiale de energie, in special de la Hidroelectrica, cu acei baieti destepti criticati de Traian Basescu si PDL in campania electorala si care au primit de la Traian Basescu si PDL, din 2008 incoace, contracte in detrimentul Romaniei, la Hidroelectrica", a spus Ponta.

El a cerut, totodata, sa se renunte la managementul politic al companiilor de stat din domeniul energetic.

"De doi ani, la propunerea PSD, apoi a USL, s-a cerut si s-a promis management nepolitic la societatile de stat. Azi, acest management e politic, si cu cateva luni inainte de alegeri, la Hidroelectrica, Turceni, Rovinari, Romgaz, lucreaza pentru profitul PDL, UNPR, UDMR in aceasta campanie electorala", a spus Ponta.

El a aratat ca proiectul legislativ al Guvernului pe sectorul energetic trebuie prezentat intr-o dezbatere publica reala.

"Trebuie prezentat in dezbatere publica reala, nu din nou decizii luate ca la serviciile secrete. Ungureanu nu mai e sef de servicii secrete, e premier, nu mai poate lucra la fel - stie el de ce dar nu poate sa ne spuna si noua. Trebuie explicat ce tara din Europa privatizeaza resurse energetice in momentul cel mai prost, cu cele mai mici preturi pe piata pentru participatiile statului, intr-un mod care dezavantajeaza pe termen mediu si lung Romania", a spus Ponta.

Liderul PSD a cerut Guvernului sa precizeze care sunt interesele financiare, care sunt companiile si din ce tari sunt acestea cu care Executivul are raporturi stabilite pentru a cumpara ceea ce apartine acum Romaniei, precum si sa arate care va fi soarta angajatilor si care este strategia de independenta si de dezvoltare energetica a Romaniei.

Ponta a spus ca, in acest moment, Hidroelectrica este "perla coroanei" in domeniu, in conditiile in care se doreste ca aceasta sa fie privatizata fortat in perioada urmatoare.

"Perla coroanei e Hidroelectrica, o societate care este cea mai valoroasa, e construita, pusa in forma actuala dupa zeci de ani de munca a diverse generatii. Se doreste in acest an a fi trecuta din avutia generala catre o privatizare fortata care sa serveasca interese private, care sa afecteze pe termen mediu si lung independenta energetica", a spus Ponta.

Liderul PSD a spus ca doreste sa creada ca scopul instalarii actualului Guvern pana in noiembrie nu e acela de a da ultimele resurse, in special Hidroelectrica.

"Vreau sa cred ca nu e esa, ca orice decizie se va lua in baza dezbaterii publice, a informarii populatiei, a consultarii cu noi, care vom fi la guvernare in noiembrie", a mai spus Ponta.

Foto: facebook.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri