Castigul salarial mediu net a fost de 826 lei, mai mic cu 2,6% fata de luna precedenta.
Potrivit Institutului National de Statistica, salariul mediu net a scazut in luna ianuarie cu 2,6%, comparativ cu decembrie 2005. Aceasta scadere este o urmare a platitilor speciale cu ocazia sarbatorilor de iarna. Pe de alta parte, in unele domenii salariul net a crescut ca urmare a platii celui de al 13-lea salariu in luna ianuarie. Astfel, castigul salarial mediu net a crescut in sectorul bugetar (administratie publica, invatamant, sanatate si asistenta sociala).

In ceea ce priveste cele mai bine platite sectoare ale economiei, cele mai mari salarii in luna ianuarie au fost in sectorul bancar, salariul net fiind de 2165 de lei, in scadere totusi cu 26,3 procente comparativ cu luna decembrie 2005. Pe pozitia secunda se claseaza salariatii din transporturile aeriene, care au castigat in medie 1824 de lei, in crestere cu 0,4%. Acestia sunt urmati de salariatii din administratia publica, sector in care salariul mediu net in ianuarie a fost de 1617 lei, in crestere cu 34,6 procente comparativ cu luna decembrie.

La polul opus, cele mai mici salarii le au angajatii din industria lemnului, media fiind de doar 454 de lei net, in scadere cu 91,5%. Salarii mici au de asemenea si angajatii din industria hoteliera (479 de lei, in scadere cu 14,3%), si cei din sectorul fabricarii articolelor de imbracaminte (487 de lei, in scaere de asemenea cu 6,3 procente).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri