Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) a renuntat la reorganizarea CNADNR prin separarea activitatilor, intrucat compania a fost acreditata in forma actuala la CE si infiintarea unei noi structuri ar putea intarzia absorbtia fondurilor europene.
"La Compania de Drumuri si la CFR directorii trebuie sa fie atenti pentru a nu schimba ceva fata de cum sunt impartite fondurile structurale pentru ca s-ar putea sa avem mari probleme la Comisia Europeana. Pentru ca sistemul a fost acreditat in forma actuala si daca schimbam ceva acum trebuie sa regandim intreg procesul de absorbtie a fonsdurilor si exista riscul sa apara intarzieri", a declarat, miercuri, ministrul Transporturilor Alexandru Nazare, la o intalnire a Consiliului Investitorilor Straini, relateaza Mediafax.

Reorganizarea Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania ar fi urmat sa vizeze separarea activitatilor de autostrazi, drumuri nationale, centuri ocolitoare si intretinerea infrastructurii.

Nazare a mai spus ca alta problema cu care se confrunta ministerul de resort este lansarea proiectelor in regim de concesiune, astfel incat lansarea acestora sa nu contribuie la majorarea deficitului bugetar planificat.

In prezent rata de absorbtie a fondurilor europene este de 6%.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri