Dezvoltarea agriculturii a fost influentata negativ, printre altele, de reticenta bancilor privind finantarea fermierilor, desi dobanzile la credite sunt mai mari decat in alte tari, a declarat vineri ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, citat de Mediafax.
"Daca nu suntem acolo unde ar trebui sa fim este si din cauza reticentei sistemului bancar in a finanta agricultura. Politica bancara se opreste la iesirea din oras", a spus ministrul.

El a afirmat ca agricultura este un sector care a functionat in plina criza economica.

"Eu sunt de acord ca astazi este mult mai usor sa imprumuti statul decat sa finantezi investitiile in agricultura", a aratat Fuia.

Ministrul a mai spus ca este clar ca fermierii romani se imprumuta la costuri mult mai mari, cu dobanzi mai mari fata de cei din vestul Europei.

Si in urma cu circa doua saptamani Fuia a criticat activitatea institutiilor de credit, spunand ca unele banci vand scrisorile de confort pentru proiectele europene.

Scrisorile de confort pentru atragerea de fonduri europene se obtin prea usor si chiar sunt unele banci care vand aceste documente agricultorilor, iar Ministerul Agriculturii nu va mai accepta scrisori de confort din partea tuturor institutiilor de credit, a spus atunci Fuia.

Printr-o scrisoare de confort, un creditor isi exprima intentia de a pune la dispozitia companiei fondurile necesare sustinerii proiectului, cu conditia acceptarii acestuia de catre autoritatea de management responsabila cu gestionarea finantarilor europene.

Sursa Foto Fuia.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri