Ministrul Economiei, Lucian Bode, a declarat, vineri, la Medias, ca doreste ca banii obtinuti din privatizari si din listarea pachetelor de actiuni ale Transgaz si Romgaz sa ajunga intr-un fond de dezvoltare, nu in consum, scrie Mediafax.
Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Lucian Bode, aflat intr-o vizita de lucru la Medias a discutat cu conducerile Romgaz si Transgaz despre procesul listarii pachetului minoritar de actiuni ale celor doua companii.

"Este prima mea vizita de lucru de la preluarea mandatului. Am tinut in mod deosebit sa vin la Medias, in Sibiu, alaturi de senatorul Ion Ariton de la care am preluat mandatul. (...) In primul rand, am abordat stadiul actiunii de listare a pachetului minoritar de actiuni, este vorba de 15 la suta din actiunile Transgaz, respectiv Romgaz, prin oferta publica secundara. Ne intereseaza stadiul in care se afla acest proces de pregatire, ne dorim din tot sufletul sa avem succes si cu aceasta listare, asa cum am avut in ce priveste listarea pachetului de 15 la suta din actiunile Transelectrica. Printr-o atentie deosebita putem inregistra un succes si o imbunatatire a procedurii. Poate putem gandi cresterea procentului care revine micilor investitori, fiindca am vazut o vointa din partea acestora, 275 la suta subscriere, ceea ce e extraordinar si sunt convins ca si la Transgaz interesul va fi cel putin la fel", a spus ministrul.

Lucian Bode a declarat ca isi doreste ca banii obtinuti din privatizari sau listarea actiunilor sa nu se ajunga in consum, ci intr-un fond de dezvoltare care sa poata fi utilizat de orice guvern va conduce Romania.

"Imi doresc ca acesti bani obtinuti din privatizari si din listarea pachetelor de actiuni in oferta publica secundara sa intre intr-un fond de dezvoltare, pentru ca de multe ori atunci cand banii s-au dus in consum nu s-a vazut intr-un termen relativ scurt niciun efect al acestor privatizari si al obtinerii acestor sume importante de bani. Guvernul intentioneaza sa creeze un fond de dezvoltare in care, pe langa acesti bani din procesele de privatizare si listare pachete minoritare de actiuni, sa ajunga bani si din alte surse, fond care sa poata fi utilizat cat se poate de transparent de orice guvern care va conduce Romania", a afirmat Lucian Bode.

Acesta a adaugat ca Guvernul nu va pierde controlul asupra acestor companii.

"Nu este vorba de nicio companie in care noi sa pierdem procentul majoritar, noi vom avea controlul la toate companiile la care listam pachete de actiuni, cu exceptia celor care se privatizeaza 100 la suta", a spus Lucian Bode.

Intrebat despre afirmatiile deputatului de Cluj, Adrian Gurzau, potrivit carora sediile Romgaz si Transgaz ar trebui mutate la Cluj, ministrul a declarat ca nu acest lucru este important, ci eficientizarea companiilor.

"Eu nu discut de propunerile din interiorul partidelor, ci de modul in care putem sa eficientizam activitatea acestor companii. Acest lucru este prioritar pentru mine, pentru orice ministru va veni dupa mine. E mai putin important unde isi are sediul. E important si cine conduce compania, dar e foarte important cum o facem eficienta, cum facem ca functionarea ei sa aduca mai multi bani la buget, acest lucru trebuie sa ne preocupe", a conchis ministrul.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri