Cresterea economica a Romaniei va fi de 4,6 la suta, in anul curent, mai mare decat estimarea de patru la suta din 2005, potrivit unui studiu al Societatii Academice Romane (SAR), citat de Rompres.

Rata inflatiei se estimeaza a trece peste tinta Bancii Nationale de 5%plus/minus un punct procentual, SAR estimand valoarea de 7,1 la suta.

Anul 2006 se asteapta a fi un an bun, inflatia scazand sub cea de anul trecut de 8,6 la suta, urmand, de asemenea, ca si deficitul de cont curent sa se reduca, iar economia sa creasca la o rata normala, se mai arata in studiul SAR.

Principalele dificultati pe care le va intampina BNR in vederea diminuarii cresterii preturilor ar fi cresterea preturilor administrate guvernamental pentru a aduce pretul la utilitati aproape de preturile din Uniunea Europeana. Cresterea salariilor si a creditelor de consum sunt, de asemenea, alte provocari.

Deficitul de cont curent din 2006 este estimat a fi de 8,2 la suta din valoarea Produsului Intern Brut, comparativ cu estimarea de 9,2 la suta din 2005.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Miron, Avisso: Va fi nevoie de doi ani până la începutul revenirii economice
Setari Cookie-uri