Presedintele Autoritatii de Concurenta din Ungaria (GVH), a efectuat, la invitatia presedintelui Consiliului Concurentei, Mihai Berinde, o vizita de lucru in Romania, se arata intr-un comunicat al institutiei, remis Rompres.
Cu aceasta ocazie, s-a discutat despre cele mai recente progrese inregistrate de cele doua autoritati in aplicarea regulilor specifice de concurenta, precum si probleme de actualitate referitoare la implicarea autoritatilor nationale in Reteaua Europeana de Concurenta. S-a stabilit ca in semestrul al doilea al anului 2006 sa se organizeze vizite de lucru pentru schimb de experienta la nivel de experti pentru dezbaterea unor studii de piata cu impact regional pentru ambele tari. Reprezentantii celor doua autoritati de concurenta au stabilit organizarea in comun, pentru comunitatile de afaceri romane si ungare, a unor seminarii pentru promovarea culturii concurentei si desfasurarea unei campanii privind politica de clementa.

"Vizita domnului Zoltan Nagy reprezinta un eveniment important prin care se confirma fructuoasa cooperare pe care Consilul Concurentei o deruleaza cu autoritatea ungara. Aceasta colaborare va continua prin organizarea unor activitati comune, care vor avea ca scop atat efectuarea unor schimburi de experienta la nivel de experti, cat si promovarea regulilor de concurenta in randul autoritatilor publice, mediului de afaceri si publicului larg" a declarat Mihai Berinde.

Consiliul Concurentei va participa activ, in calitatea sa de presedinte al Retelei Autoritatilor de Concurenta din Sud Estul Europei, la toate manifestarile organizate de Centrul Regional de Concurenta al Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) Budapesta, coordonat de GVH si OCDE.

Cele doua autoritati de concurenta au semnat, in septembrie 2005, un Acord de cooperare care vizeaza colaborarea acestora pentru prevenirea si stoparea actiunilor de natura sa afecteze negativ concurenta in Romania si Republica Ungaria.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri