Companiile franceze care activeaza in Romania au pornit la recrutare de personal pentru filialele lor din tara noastra. 24 de companii de renume international ofera 4.000 de locuri de munca personal cu experienta dar si pentru debutanti, cu prilejul celei de a VI-a editii a Forului Francophone de l\'Emploi.
Joi, 16 martie, va avea loc la World Trade Plaza Bucuresti cea de-a sasea editii a Forumului Francophone de l'Emploi, informeaza Rompres. Acest eveniment isi propune sa faciliteze recrutarea tinerilor studenti, a absolventilor de facultate, dar si a cadrelor cu experienta de catre companiile franceze prezente in Romania.

Companiile francezii cauta romani care sa ocupe posturi de contabili, auditori, ingineri, programatori, ingineri chimisti, dar si posturi in departamentele tehnic si comercial, in domeniul hotelier, telecomunicatii, industria auto, sectorul bancar si distributie.Forum Francophone de l'Emploi, se va desfasura joi, 16 martie, in intervalul orar 9,00-18,00.

Visul multinationalei

Foarte multe persoane isi doresc sa lucreze intr-o multinationala de prestigiu, salariul fiind pe masura. Experienta care va fi acumulata la noul loc de munca este un alt factor hotarator in alegerea angajatorului, existenta posturilor care nu necesita experienta de munca facand oferta si mai tentanta.

BRD - Groupe Societe Generale a recrutat 1.000 de persoane in 2005 si are un plan aproape identic pentru 2006, a declarat presedintele director general al BRD-GSG, Patrick Gelin, administrator al CCIFER. Gelin a precizat ca BRD-GSG recruteaza personalul dupa criterii obiective fiind urmarite in primul rand pregatirea profesionala, temperamentul si cunostintele de limba franceza.

BRD-Groupe Socit Gnrale, Alcatel Romania sau Manpower sunt doar cateva din companiile franceze care au plecat la vanatoare de personal. Lista este completata de Accor Group, Apa Nova Bucuresti, Assystem Romania, AUF - Agentia Universitara a Francofoniei, Automobile Dacia, Bouygues Romania, Bricostore, Carrefour, Cora, Danone, Kepler - Rominfo, KPMG, IPSO, Lafarge, Le Comitium, Michelin, SCAC - Serviciul de Cooperare si de Actiune Culturala al Ambasadei Frantei in Romania, Schneider Electric Romania, Techteam Akela si Ubisoft Romania.

Forum Francophone de l'Emploi are loc in cadrul Saptamanii Francofoniei la Bucuresti si este organizat, ca in fiecare an, de Camera Franceza de Comert si Industrie in Romania (CCIFER), cu sprijinul Ambasadei Frantei, a Agentiei universitare a Francofoniei si a Sectiei Romane a Consilierilor de Comert Exterior ai Frantei.

Romania si Franta se inteleg bine

In 2005, schimburile comerciale bilaterale intre Franta si Romania au ajuns la 3,8 miliarde de euro, in crestere cu 10% fata de 2004. Exporturile franceze in Romania au ajuns la 2,2 miliarde de euro, in crestere cu 17%, reprezentand 6,7% din totalul importurilor romanesti. Franta este al patrulea furnizor al Romaniei, dupa Italia, Germania si Rusia, iar Romania este al 31-lea partener al Frantei, progresand in mod constant in ultimii ani (locul 35 in 2004, locul 39 in 2002). Exporturile de produse romanesti in Franta au ajuns la 1,6 miliarde euro, in usoara crestere, cu 2,4 la suta, tinand cont de slaba cerere interna in Franta, dar si de pierderea de competitivitate a produselor romanesti mai ales in sectorul textile, fata de concurenta chineza.

Conform estimarilor CCIFER, in 2006 Romania ar trebui sa continuie sa fie o piata importanta si in crestere pentru produsele franceze cu un progres previzibil al exporturilor franceze cu 20 la suta, acestea fiind aproape de 2,6 - 2,7 miliarde euro. "Zilele Comerciale" ale produselor franceze vor fi organizate in intreaga Romanie in luna octombrie 2006. Importurile produselor romanesti realizate de Franta ar putea creste de la 10 la 15%, ajungand la 1,9 miliarde de euro, iar in total comertul bilateral ar putea atinge 4,5 miliarde de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri