Delegatia Comisiei Europene in Romania si Ministerul Economiei si Comertului au lansat joi un proiect de infratire institutionala, cu un buget de 1,4 milioane euro, menit sa sprijine Romania in vederea dezvoltarii economice durabile si a cresterii nivelului de competitivitate economica. Proiectul dureaza 12 luni si este finantat in baza programului PHARE al Uniunii Europene. Proiectul se desfasoara in parteneriat cu Ministerul Economiei si Finantelor din Italia, cu sprijinul si expertiza acordate de Ministerul Mediului si Teritoriului, Ministerul Activitatilor Productive, Institutul pentru Promovare Industriala (IPI), Formez si Studiare Sviluppo.

Acest sprijin acordat MEC reprezinta un pas important pe drumul spre integrarea europeana. In reusita acestui proces un element cheie este resursa umana. Avem nevoie de functionari publici care sa inteleaga filosofia UE, sa inteleaga si sa aplice corect normele europene, adica sa fie adevarati specialisti, a declarat Bogos Zsolt, secretar de stat in MEC.

Ministerul Economiei si Finantelor din Italia, impreuna cu partenerii sai, acorda asistenta MECF, in calitatea sa de Autoritate de Management, in scopul pregatirii negocierilor cu UE pentru ca Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice sa poata fi implementat incepand cu 2007.

Proiectul de infratire ofera expertiza in toate domeniile legate de programare si implementare. In acest scop, vor fi organizate o serie de seminarii de pregatire si vizite de studiu, pentru a imbunatati principalele procese legate de gestiune, implementare, monitorizare si control. In plus, pentru a asigura implementarea eficienta si prompta a Programului Operational Sectorial se va acorda o atentie deosebita crearii unei structuri institutionale eficiente si intaririi parteneriatului public/privat.Partenerii italieni acorda, de asemenea, sprijin Depatamentului General pentru Politica Industriala in vederea cresterii capacitatii sale de a revizui, monitoriza si controla Politica industriala a Romaniei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri