Peste 150 de persoane au aflat cum pot deveni antreprenori de succes, prin intermediul evenimentului Doing Business Start-Up desfasurat pe 23 martie, la Camera de Comert si Industrie Bucuresti.
Conferinta a fost organizata de DotCommerce Romania, revista Link, Asociatia pentru Tehnologie si Internet (APTI) si Selenis si a beneficiat de sprijinul Quadrant-Amroq Beverages (Pepsi), C.C.I.R., ANIMMC-EMPRETEC. Scopul intalnirii l-a constituit prezentarea elementelor care stau la baza dezvoltarii unei afaceri de succes, indiferent de natura acesteia sau de mediul in care se desfasoara: in viata reala sau pe Internet (mediul online).

Evenimentul a fost deschis de Aneil Singh, Coordonator de Proiecte Speciale in cadrul Delegatiei Comisiei Europene, care a vorbit despre evolutia economica a Romaniei si despre beneficiile pe care le vor resimti antreprenorii in urma integrarii in Uniunea Europeana. Singh a precizat ca vor fi disponibile numeroase programe de finantare care sa ajute antreprenorii in dezvoltarea unei afaceri si si-a exprimat increderea in potentialul Romaniei fata de celelate state care au devenit recent membre UE.

Conferinta a continuat cu identificarea diferentelor dintre profilul entuziastului in afaceri si cel al unui adevarat antreprenor, prezentarea apartinand lui Madalin Matica, Director of European Operations al DotCommerce LTD Boston, USA. Pe langa punctarea acestor diferente, Madalin Matica a prezentat elementele pe care trebuie sa le cunoasca un antreprenor atunci cand ia decizia inceperii unei afaceri, cat si eventualele probleme pe care le va intampina in demersul sau si cum ar trebui sa le depaseasca.

Doru Panaitescu, Online Sales Manager la ARBOmedia, a vorbit despre strategia de marketing si vanzari si despre posibilitatile de promovare a afacerii pe care le au la dispozitie antreprenorii. El a pus accent pe promovarea cu bani putini, avand in vedere ca in orice start-up, resursele financiare sunt limitate.

Prima parte a evenimentului s-a incheiat cu prezentarea programelor EMPRETEC, menite sa ajute cursantii prin workshop-uri care sa stimuleze ideile si capacitatile antreprenoriale. Prezentarea a fost sustinuta de Raluca Ciupitu Istrate, director al programului EMPRETEC, care a oferit si un curs gratuit in valoare de 250 de Euro pentru unul din participantii la eveniment.

Cea de a doua conferinta intitulata Arta managementului secretul unei afaceri de succes a adus in centrul atentiei doua subiecte extrem de importante: resursele umane si utilitatea studiilor de piata inainte de a incepe o afacere.

Printr-o prezentare deschisa, Rodica Nicolae, redactor-sef la revista Cariere, a dialogat cu participantii despre ce trebuie sa ia in calcul cand vor fi in ipostaza de a angaja personal, iar Andi Dumitrescu, General Manager al companiei de analiza de piata GfK Romania, a demonstrat cat de importante sunt studiile de piata inainte de lansarea unui business, exemplificand prin cazuri de esec ale unor afaceri care nu au tinut cont de acestea.

Ultima parte a evenimentului a tratat crearea unui brand si inregistrarea acestuia din punct de vedere juridic, bucurandu-se de prezenta lui Cosmin Alexandru (General Manager Brandivia) si a lui Bogdan Manolea (A.P.T.I.) care au vorbit despre importanta brandurilor, construirea lor si protejarea acestora prin instrumente legislative.

Doing Business Start-Up s-a incheiat prin lansarea publicatiei Link2eCommerce, editata de Link Magazine in parteneriat cu BRD-GSG si dedicata exclusiv antreprenoriaturlui online.

Participantii la eveniment s-au aratat extrem de interesati de subiectele dezbatute si au contribuit, prin dialog deschis, la elucidarea problemelor pe care le intampina orice antreprenor in momentul de start-up al unei afaceri .

Doing Business Start-Up a fost cel de-al doilea eveniment al seriei Doing Business, primul desfasurandu-se in luna noiembrie a anului trecut si fiind orientat catre industria online si de comert electronic.
Site-ul evenimentului, www.doingbusinessromania.ro, va sta la dispozitie cu informatii suplimentare, prezentarile speakerilor, precum si rezultatele pentru cursul gratuit oferit.

Organizatorii multumesc tuturor participantilor, speakerilor si celor care au contribuit la succesul acestui eveniment: Quadrant Amroq Beverages, CCIR, ANIMMC-EMPRETEC, eWeek, Cariere, Banii Nostri, MarketWatch, Ziarul Financiar, Business Magazin, ARBOmedia, 9AM, Wall Street, Hotnews, ComunicateDePresa, ClubAfaceri, SmartFinancial, AdevarulOnline, Markmedia, News, AdAcademy, EAfacere, E-Ziare, GhiseulBancar, AfterHours, AcademiaDeAfaceri si EName.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri