Pentru a se inregistra (in limita capacitatii salilor de seminarii), doritorii trebuie sa completeze un formular pe site-ul evenimentului www.riuf.ro.
Seminariile vor fi sustinute de romani studenti si absolventi ai unor programe internationale celebre precum Harvard, Stanford, Pepperdine, INSEAD, Queen Mary; directori ai departamentelor de admitere la universitati internationale; vorbitori de prestigiu precum Dl. James Rosapepe - ambasador al SUA in Romania (1997-2001).

In plus, consultantii educationali ai centrelor de informare precum Agentia Universitara a Francofoniei, Comisia Fulbright, Consiliul Britanic, Serviciul German de Schimburi Academice, vor prezenta oportunitatile de studiu in tarile pe care le reprezinta si particularitatile sistemelor educationale respective. Cateva dintre titlurile prezentarilor: „What is Harvard looking for”, „Graduate study in the US made easy”, „UK: Study & Funding Opportunities”, „Success Stories”.

Vizitatorii se pot inscrie si la prezentarea programelor universitare, de master si MBA (oferta academica, descrierea campusurilor, burse si alte surse de finantare) sustinute de reprezentantii universitatilor internationale prezente (CEU Business School, American University of Paris, Saint Louis University, City Liberal Studies-Sheffield si multe altele).

RIUF ofera astfel o multitudine de oportunitati pentru explorarea optiunii studiilor in strainatate: avantajele si perspectivele obtinute in urma unei experiente de acest tip, strategii de succes pentru admitere, surse de finantare existente pentru tineri, viata de zi cu zi in campus, oportunitati profesionale accesibile la finalizarea studiilor.

Romanian International University Fair se va desfasura intre 1-2 aprilie 2006 la Universitatea Politehnica Bucuresti si va gazdui peste 70 de institutii educationale din Europa si Statele Unite ale Americii, printre care: Harvard, Yale, MIT, Pepperdine, Richmond, CEU Business School, Norwegian School of Management, Cézar Ritz Colleges Switzerland etc. Reprezentantii acestora isi vor prezenta programele academice si vor dialoga cu tinerii romani interesati de studii in strainatate. In plus, anul acesta, vizitatorii RIUF beneficiaza de oferte speciale pentru brosuri ce prezinta surse de finantare pentru studii internationale, reviste dedicate studiilor in straintate, carti de pregatire pentru testele standardizate (SAT, GMAT, TOEFL etc) si multe altele.

RIUF este organizat in parteneriat cu Universitatea Politehnica Bucuresti si Fundatia Culturala DELTA, evenimentul bucurandu-se de patronajul Ministerul Afacerilor Externe si de sprijinul Prefecturii Municipiului Bucuresti.

Sponsor principal al RIUF este compania Gregory’s Romania. Sponsori sunt Raiffeisen Bank si S&T. Evenimentul beneficiaza de sprijinul APT Resources & Services, Baker Tilly Klitou & Partners, Ericsson si Fresenius Medical Care.

RIUF este promovat cu ajutorul partenerilor media: Evenimentul Zilei, Cariere, Sapte Seri, 9AM.ro, eJobs.ro, wall-street.ro.