Astfel, noua lege a investitiilor prevede acordarea de ajutoare de stat pentru proiecte a caror valoare este de ordinul zecilor sau al sutelor de milioane de euro. In cel mult doua saptamini, noua lege va fi finalizata si trimisa spre aprobare Guvernului, a declarat ieri vicepremierul George Copos. äAceasta lege va cuprinde citeva facilitati care se vor acorda marilor investitori. Ma refer aici la investitii de peste 50 de milioane de euro si pina la 300-400 de milioane de euroô, a precizat Copos in cadrul unui seminar pe tema finantarilor pentru intreprinderile mici si mijlocii.

Vicepremierul a mentionat ca facilitatile vor fi acordate pentru angajare, training si cercetare-dezvoltare. äEste important sa avem investitori mari in Romania. Am devenit interesanti pentru investitori, mai ales datorita cotei unice de impozitareô, a adaugat Copos.

Sapte miliarde de euro in 2006

Vicepremierul a apreciat ca investitiile straine directe in Romania vor depasi in 2006 sapte miliarde de euro. Printre marii investitori care vor intra pe piata romaneasca in acest an, Copos a amintit firma Calsonic Kansei. Japonezii vor aloca peste 220 de milioane de euro pentru o fabrica de componente auto la Ploiesti. Compania austriaca Egger, din domeniul prelucrarii lemnului, a anuntat la rindul ei investitii de 500 de milioane de euro.