Dupa o stabilizare a euro in jurul valorii de 3,65 lei, ieri moneda nationala s-a apreciat, cursul coborand de la 3,651 la 3,6180 lei, minimul ultimelor doua saptamani.

Deprecierea euro a intervenit pe fondul cresterii ofertei pe piata valutara, pregatindu-se astfel revenirea sub pragul de 3,6 lei.

Ultima data cand cursul s-a aflat sub pragul mai sus mentionat a fost in 21 februarie, cand euro coborase la 3,5844 lei.

Evolutia euro a influentat cursul dolarului care a coborat de la 2,7818 la 2,7389 lei, valoare care reprezinta minimul ultimelor trei saptamani. Reamintim ca in aceasta perioada dolarul reusise sa reatinga pragul de 2,9 lei.
O revenire a monedei americane peste pragul de 2,8 lei ar fi posibila in cazul in care investitorii de pe pietele internationale vor reveni la sentimente mai bune fata de acesta.

In prima parte a zilei de ieri paritatea a fluctuat intre 1,3212 - 1,3245 dolari, pentru ca apoi euro sa revina sub pragul de 1,32 dolari. Parerile analistilor sunt insa impartite.

Unii cred ca dolarul va reveni pe un trend ascendent, in timp ce ceilalti considera ca disfunctionalitatile economiei americane vor continua sa preseze asupra biletului verde.

Status quo-ul este cel mai bine exemplificat de evolutia pretului unciei de aur pe London Bullion Market care s-a mentinut in jurul valorii de 434 dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri