Presedintele Camerei de Comert, Sorin Dimitriu (67 de ani), se afla internat la Spitalul Fundeni, a declarat, avocatul Alexandru Serban, reprezentantul lui Dimitriu in fata Curtii de Apel Bucuresti. Curtea ia in discutie cererea procurorilor anticoruptie de arestare a lui Dimitriu, scrie Mediafax.
Avocatul a spus doar ca Sorin Dimitriu, in varsta de 67 de ani, ar avea probleme cardiace, el acuzand anumite probleme, astfel ca a fost internat.

Recursul procurorilor anticoruptie fata de punerea in libertate a presedintelui Camerei de Comert si Industriei a Capitalei, Sorin Dimitriu, a consilierului acestuia, Gabriela Dumitriu si a directorului general al institutiei, Gabriel Mihut, se judeca marti la Curtea de Apel Bucuresti (CAB).

Marti, avocatii au solicitat amanarea judecatorii recursului pentru o zi, doua, insa judecatorii le-au dat cateva ore pentru a studia dosarul.

Sorin Petre Dimitriu, presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB) si vicepresedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, este acuzat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie pentru constituire a unui grup infractional organizat, opt infractiuni de santaj in forma continuata si trei infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, informa, in 3 aprilie, Directia nationala Anticoruptie (DNA).

Alaturi de acesta sunt cercetati Gabriel Dan Mihut, director general al Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, pentru constituire a unui grup infractional organizat, opt infractiuni de santaj in forma continuata si trei infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, si Gabriela Dumitriu, consilier al presedintelui CCIB, pentru constituire a unui grup infractional organizat si opt infractiuni de santaj in forma continuata.

Potrivit procurorilor, in perioada iunie 2010 - martie 2012, in calitate de presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, Sorin Petre Dimitriu, in asociere cu alte persoane cu functii de conducere in cadrul aceleiasi institutii, intre care Gabriel Dan Mihut si Gabriela Dumitriu, au constrans opt angajati ai institutiei, prin amenintarea cu incetarea contractului de munca, sa dea lunar o suma de bani cuprinsa intre 30 si 70 la suta din valoarea drepturilor salariale cuvenite, precum si sa semneze, lunar, un inscris intitulat "contract de sponsorizare" cu institutia, avand ca obiect aceste sume de bani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri