Investitiile straine directe au totalizat in primele doua luni 253 milioane de euro, in scadere cu 22% fata de perioada similara a anului trecut, in conditiile in care in februarie fluxul de capital strain atras de Romania a crescut semnficativ fata de ianuarie, potrivit Bancii Nationale.

Astfel, in februarie investitiile straine directe au fost de 230 de milioane de euro, nivel cu mult peste cel din ianuarie, cand Banca Nationala a Romaniei a raportat doar 23 de milioane de euro. In perioada ianuarie-februarie 2011, investitiile straine s-au ridicat la 325 milioane de euro, potrivit Mediafax.

Conform datelor publicate de BNR, participatiile la capital consolidate cu pierderea neta estimata au insumat 410 miliarde euro, in timp ce creditele intra-grup au reprezentat o valoare neta de 157 milioane euro.

Investitiile straine directe au finantat in proportie de 38,1% deficitul contului curent in perioada ianuarie - februarie 2012, in suma de 663 milioane de euro.

Anul trecut, investitiile straine directe au scazut cu 13,6% fata de nivelul din 2010, la 1,917 miliarde euro, ajungand astfel la minimul ultimilor noua ani.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si