Sectorul turistic din Romania creeaza consum in loc de valoare adaugata, in principal din cauza infrastructurii deficitare, a declarat premierul Calin Popescu Tariceanu, vineri, la Targul National de Turism.
"Daca ne uitam la multe dintre tarile care ne inconjoara, ca de exemplu Bulgaria sau Ungaria, activitatea turistica aduce valoare adaugata, creeaza sau are un aport la formarea Produsului Intern Brut", a spus Tariceanu.

In acest sens, un studiu recent al organizatiei World Travel&Tourism Council, care reuneste cele mai importante 100 de companii de turism, arata ca, in 2004, Romania a incasat venituri din turism de 505 milioane de euro, adica 23% din cele inregistrate in Bulgaria, aproximativ 12% din cele inregistrate in Ungaria si Cehia, si doar 7% din veniturile Croatiei.

In egala masura, Tariceanu s-a declarat dezamagit ca valorile traditionale nu sunt suficient promovate. Acestea au fost si concluziile raportului organizatiei World Travel&Tourism Council, unde se arata ca, desi Romania detine a saptea parte din siturile mostenirii culturale mondiale, rezultate financiare satisfacatoare intarzie sa apara.
In opinia premierului, Romania ar trebui sa profite de faptul ca este o destinatie turistica sigura, "protejata de riscurile terorismului", si capabila sa adopte masurile necesare pentru combaterea gripei aviare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Stoica, Eturia: Romanii, reticenti in a descoperi destinatii deosebite