Sectorul turistic din Romania creeaza consum in loc de valoare adaugata, in principal din cauza infrastructurii deficitare, a declarat premierul Calin Popescu Tariceanu, vineri, la Targul National de Turism.
"Daca ne uitam la multe dintre tarile care ne inconjoara, ca de exemplu Bulgaria sau Ungaria, activitatea turistica aduce valoare adaugata, creeaza sau are un aport la formarea Produsului Intern Brut", a spus Tariceanu.

In acest sens, un studiu recent al organizatiei World Travel&Tourism Council, care reuneste cele mai importante 100 de companii de turism, arata ca, in 2004, Romania a incasat venituri din turism de 505 milioane de euro, adica 23% din cele inregistrate in Bulgaria, aproximativ 12% din cele inregistrate in Ungaria si Cehia, si doar 7% din veniturile Croatiei.

In egala masura, Tariceanu s-a declarat dezamagit ca valorile traditionale nu sunt suficient promovate. Acestea au fost si concluziile raportului organizatiei World Travel&Tourism Council, unde se arata ca, desi Romania detine a saptea parte din siturile mostenirii culturale mondiale, rezultate financiare satisfacatoare intarzie sa apara.
In opinia premierului, Romania ar trebui sa profite de faptul ca este o destinatie turistica sigura, "protejata de riscurile terorismului", si capabila sa adopte masurile necesare pentru combaterea gripei aviare.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri