Premierul desemnat, Victor Ponta, a declarat, sambata, la Bistrita, ca nu va schimba structura guvernamentala, urmand sa fie 16 ministere si 20 de membri ai Guvernului, informeaza Mediafax.
El a spus ca nu este timpul ca structura Guvernului sa fie schimbata, precizand ca vor fi 16 ministere si 20 de membri ai Guvernului.

De asemenea, el a spus ca ministrii vor fi din USL. "Eventual vor fi si tehnocrati, sustinuti de cate un partid din cadrul USL", a spus Ponta.

Intrebat daca il va mentine pe Leonard Orban in functia de ministru, asa cum a declarat cu alte ocazii, Ponta a spus: "Da, dar nu am apucat sa vorbesc cu domnia sa astazi (sambata - n.r.), dar toate intentiile bune vreau sa le mentin. Mi-ati adresat intrebarea inainte sa discut cu domnia sa daca doreste sa isi continue activitatea".

El a adaugat ca nu va face schimbari "fundamentale" in cele sase luni.

"Va mai fac o precizare, pe obiectivele care se afla in derulare, mecanismul de cooperare si verificare, acordul cu FMI si problema fondurilor europene ma bazez foarte mult pe o capacitate a noastra de continuitate, pentru ca nu e timp in sase luni sa faci schimbari fundamentale si atunci trebuie continuat ce merge bine si imbunatatit ce merge prost", a declarat Ponta.

Totodata, premierul desemnat a declarat ca nu se vor face numiri de sefi de institutii pe criterii politice, asa cum a procedat PDL.
"Nu am nici cea mai mica intentie de a schimba ceea ce ne-am angajat cand eram in opozitie. Nu se schimba numirile politice - pe care le-am criticat, pe buna dreptate - ale Guvernului PDL cu numirile politice in deconcentrate ale Guvernului USL. Ne dorim ca in structurile deconcentrate sa existe cu adevarat profesionism si competenta, iar numirile politice sunt cele de ministri si de secretari de stat", a declarat Ponta.

El a precizat ca va avea, in curand, o intalnire cu ministrul Finantelor, Bogdan Dragoi, pentru a lua contact cu situatia reala a finantelor tarii.

Ponta a tinut sa ii multumeasca lui Dragoi pentru acest fapt.

Victor Ponta a mai spus ca intre el si seful statului, Traian Basescu, poate exista o relatie constitutionala, institutionala si legala, el mentionand ca nimeni nu poate cere si o relatie personala.

Ponta a afirmat, intr-o conferinta de presa, ca Romania va experimenta "o coabitare" intre un presedinte care reprezinta PDL si el, care reprezinta "opozitia la ce inseamna PDL", transmite Mediafax.

"Ca om al legii, consider ca o relatie constitutionala si institutionala poate exista intre mine si presedintele tarii. Nu pretinde ca ar putea fi si o relatie personala, dar o relatie constitutionala, institutionala si legala este de dorit", a spus Ponta.

Boc va vota impotriva investirii Guvernului


Presedintele PDL, Emil Boc, afirma ca premierul desemnat, Victor Ponta, "are obligatia sa lase o Romanie stabila economic" si "sa nu arunce tara in populism", adaugand ca fostii guvernanti au pierdut "voturi si imagine pentru ca Romania sa nu se scufunde".

Emil Boc a declarat, sambata, la Cluj-Napoca, intr-o conferinta de presa, ca la investirea Guvernului Ponta PDL va vota impotriva.
"Ponta are termen zece zile sa prezinte Guvernul. Pana pe data de 7 mai, daca nu s-ar prezenta cu lista viitorilor ministri, presedintele poate retrage mandatul si sa il incredinteze altcuiva, dar sunt convins ca va merge", a spus Emil Boc.

Intrebat de jurnalisti daca reprezentantii PDL sunt nemultumiti de faptul ca presedintele Traian Basescu l-a desemnat pe Victor Ponta pentru functia de prim-ministru, Boc a raspuns ca nu mai exista coalitie.

Lista noului Guvern va fi facuta publica in 1 mai, a anuntat, la Brasov, premierul desemnat Victor Ponta, precizand ca la Agricultura il va sustine pe liderul PC Daniel Constantin, scrie Mediafax.

Victor Ponta a spus ca spera ca noul guvern sa poata fi prezentat Parlamentului in 7 mai.

El nu a dorit sa faca publice nume ale viitorilor ministri, singura dezvaluire fiind pentru Ministerul Agriculturii, unde a spus ca il va sustine pe liderul PC Daniel Constantin.

Victor Ponta a afirmat ca portofoliile vor fi impartite tinandu-se cont de principiul paritatii si ca nu garanteaza ca acesti ministi vor ramane in functie dupa luna noiembrie.

Premierul desemnat a mai spus ca isi doreste ca viitori ministri sa fie oameni cu experienta in ministerele la care vor fi desemnati si sa cunoasca foarte bine domeniile respective.

"Optiunea mea este ca pentru acest guvern specialde sase luni functiile de ministri sa fie ocupate preponderent sau in exclusivitate de oameni care au ocupat functii de ministri sau secretari de stat. Fiind vorba despre un mandat special pe sase luni, cred ca nu este timp pentru invatat. Vreau sa ma bazez pe oameni care cunosc foarte bine ministerele si cum functioneaza ele", a adaugat Ponta.

Primele zvonuri despre potentialii ministri au inceput sa apara. Vezi aici numele vehiculate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri