Presedintele ANRMAP, Cristina Traila, a aratat ca institutia a verificat din toamna anului 2011 peste 30.000 de documentatii de atribuire in incercarea de inlaturare a operatorilor economici ce-si folosesc abuziv drepturile, numarul contestatiilor scazand la jumatate.
"Din toamna anului trecut am inceput verificarea documentatiilor de atribuire inainte de inceperea unei proceduri de achizitie publica. Nu a fost simplu. Nu a fost simplu nici sa iei asa o masura, pentru ca va imaginati ca toti cei implicati intr-un asemnea proces nu au o mare deschidere spre astfel de masuri", a declarat presedintele Autoritatii , potrivit Mediafax.

Ea a spus ca Guvernul a luat o asemenea masura, si-a asumat acest lucru extrem de dificil si din toamna anului trecut au fost verificate peste 30.000 de mii de documente de atribuire.

"Cei de la Banca Mondiala ne-au spus: «Bine, daca ati facut lucrul acesta in perioada aceasta de timp atat de scurta, inseamna ca puteti face mult mai multe lucruri». Si colegii mei au facut intr-adevar eforturi extraordinare", a aratat Traila.

Ea s-a referit la elimnarea criteriilor restrictive, a acelor criterii de selectie si calificare ce conduc catre un anumit operator economic.

"Si stiu bine ca multi v-ati confruntat cu astfel de probleme", s-a adresat Traila publicului.

Potrivit presedintelui ANRMAP, acesta a fost unul din punctele din planul de masuri adoptat cu reprezentantii Comisiei Europene, iar aceste elemente apar in raportul de audit al Comisiei.

Cristina Traila a precizat ca un prim rezultat este acela ca numarul de contestatii pe procedurile de achizitii publice a scazut la jumatate.

"As spune ca pe de-o parte operatorii economici cred ca acele documentatii sunt elaborate intr-un mod corect, pe de alta parte eliminam acei operatori economici care incearca sa abuzeze de acest drept pe care il au de a contesta", a subliniat Traila.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri