Increderea investitorilor in mediul de afaceri din Romania s-a imbunatatit puternic in intervalul februarie-aprilie, in contextul unei perceptii semnificativ mai bune la nivelul Europei Centrale si de Est, potrivit unui sondaj realizat de Reuters si compania de servicii financiare OeKB din Austria.

Indicele privind increderea companiilor straine in mediul de afaceri din Romania a urcat de la 14 puncte in perioada octombrie-ianuarie la 28 de puncte in februarie-aprilie, precizeaza Mediafax.

O imbunatatire mai puternica decat Romania, de 22 de puncte, a inregistrat doar Ungaria, tara pentru care perceptia ramane insa predominant negativa, cu o valoare a indicelui de -9.

Increderea companiilor atinge cel mai ridicat nivel in Rusia, (58 puncte), urmata de Polonia (38 puncte), Cehia (30), Romania (28), Croatia (27), Ucraina (26), Slovacia (25), Serbia si Muntenegru (22), Bulgaria (20), Slovenia (17) si Ungaria (-9).

Mediul de afaceri din Europa Centrala si de Est a devenit mai atragator in perioada februarie-aprilie, intrucat au crescut increderea investitorilor privind perspectivele economice si optimismul privind operatiunile din regiune. Indicatorul la nivelul regiunii a urcat de la 14 puncte la 24 de puncte.

La sondaj participa 400 de companii internationale cu sediul regional in Austria, care administreaza 1.400 de companii in 19 state din Europa Centrala si de Est. Companiile au trei variante de raspuns, pozitiv, neutru si negativ. Indicele indica dirferenta dintre raspunsurile pozitive si cele negative. O valoare peste zero semnaleaza mai multe raspunsuri pozitive decat negative, iar una sub zero ca raspunsurile negative le depasesc pe cele pozitive.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Ce prioritati cred romanii ca ar trebui sa aiba presedintele Romaniei