Cabinetul Ponta propune, in programul de guvernare, control financiar fiscal de fond o data la trei ani pentru IMM-uri si aplicarea principiului "o singura data" in vederea eliminarii solicitarilor adresate IMM-urilor de catre o institutie publica de a depune documente emise de catre alte institutii.

In documentul depus joi seara la Parlament, sunt mentionate o serie de masuri avute in vedere pentru "sporirea competitivitatii" economice si "refacerea increderii" in mediul de afaceri romanesc, intre acestea numarandu-se si accesul crescut la achizitii publice pentru IMM-uri, "stimulat direct prin cadrul de reglementare, favorizand si sistemul de calificare al acestora si simplificarea criteriilor de eligibilitate", precizeaza Mediafax.

In programul de guvernare sunt inscrise, de asemenea, efectuarea unui "control financiar fiscal de fond o singura data la trei ani pentru IMM-uri si aplicarea principiului «o singura data» in vederea eliminarii solicitarilor adresate IMM-urilor de catre o institutie publica de a depune documente emise de catre alte institutii".

Relansarea industriei imobiliare si conexe "inclusiv prin introducerea de noi instrumente ca de exemplu obligatiunile garantate cu portofolii de active" reprezinta un alt obiectiv din programul de guvernare.

De asemenea, Guvernul Ponta are in vedere elaborarea si implementarea "Testului IMM" - Impactul asupra IMM-urilor, precum si lansarea unui Program de micro-industrializare.

La acelasi capitol sunt prevazute promovarea de masuri pentru reducerea costului creditului dintr-o perspectiva sistemica, cresterea intermedierii financiare prin dezvoltarea unei platforme de scontare, infiintarea institutiei mediatorului de credite, introducerea unui registru de creante, precum si infiintarea de fonduri de risc cu concentrare pe economia Romaniei.

Sursa Foto Freedigitalphotos


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Guvernul a aprobat proiectul privind incubatoarele si acceleratoarele