Guvernul va gasi solutii pentru crestere salariilor bugetarilor si spera ca FMI si CE vor arata intelegere, intrucat propunerile partii romane "nu vin sa arunce in aer deficitul bugetar" si nu pun in pericol stabilitatea financiara, a declarat Florin Georgescu, propus pentru portofoliul Finantelor, scrie Mediafax.

"Suntem increzatori ca exista solutii, asa cum ne-au prezentat si reprezentantii de la nivel tehnic in discutiile avute. Sper ca Fondul Monetar si Comisia Europeana vor fi intelegatori sa dea curs solicitarilor noastre, care nu vin sa arunce in aer deficitul bugetar si nu vin sa puna in pericol stabilitatea financiara", a spus Georgescu.

El a aratat ca pana in prezent s-a negociat o treime din memorandumul tehnic de politici economice si financiare, astfel ca nu s-a ajuns inca la structura bugetului general consolidat si la problema salariilor, care vor fi discutate in cursul zilei de sambata.

Oficialii FMI si cei ai Comisiei Europene au discutat vineri cu Florin Georgescu si reprezentantii mai multor institutii, intalniri urmate de o intrevedere cu delegatia BNR.

Intelegerile actuale cu FMI si Comisia Europeana prevad pentru intregul an un deficit bugetar de 1,9% din PIB pe cash si de maxim 3% dupa metodologia ESA.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si