Productia de cereale din Romania va scadea cu 8,3% in acest an, de la 20,5 milioane tone anul trecut la 18,8 milioane tone, ca urmare a secetei din toamna si a temperaturilor foarte scazute de pe parcursul iernii, estimeaza firma ucraineana de cercetare in sectorul agriculturii UkrAgroConsult, informeaza Mediafax.
Totusi, recolta pentru 2012 se va situa pe locul trei in ultimii zece ani, dupa cele din 2002 si 2011, potrivit firmei de cercetare, citata de Bloomberg.

Institutul National de Statistica a anuntat, la sfarsitullunii martie, ca productia interna de cereale a crescut anul trecut cu 24,3%, la 20,78 milioane tone, de la 16,71 milioane tone in 2010.

Romania a ocupat locul 5 in Uniunea Europeana la productia de grau si locul 2, dupa Franta, la porumb.

Agricultura este unul dintre domeniile care influenteaza intr-o mare masura Produsul Intern Brut al Romaniei. Cresterea economica de anul trecut, de 2,5%, a fost sustinuta in principal de evolutia din agricultura, cu un plus de 11,3%, si industrie, domeniu care a inregistrat un avans de 5%.

Comisia Nationala de Prognoza estimeaza ca productia agricola va fi la fel de buna si in 2012, contribuind la cresterea PIB, cu 1,7%.

Firma de cercetare UkrAgroConsult ofera servicii de consultanta pentru sectorul agricol incepand din 1995. Firma vizeaza in special piata serviciilor de consultanta/informatii din sectoarele agricultura si industrie alimentara in Ucraina, Rusia, Kazahstan si alte tari membre ale Comunitatii Statelor Independente.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri